Λάκης Λαζόπουλος: Θα γίνει της… πολυκατοικίας























Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Καυγάδες επί καυγαδων στις πολυκατοικίες!
Ανάψτε το, το ρημάδι!
«Έχω τη μάνα μου με πνευμονία, τον άντρα μου με βρογχικά και το μωρό βήχει εφτά μέρες τον ασταμάτητο!»
«Κάνει τόσο ψόφο στο διαμέρισμα που κλάνω και παγώνει η κλανιά μου στον αέρα!»
«Είμαστε όλη τη μέρα με τις κουβέρτες κουκουλωμένοι σαν Εσκιμώοι, θα μας πεθάνεις τσιγκούνη…»
-Να πας στον Τσίπρα να τα πεις αυτά που σου υπέγραψε το τρίτο.
-Στα δύο πρώτα μνημόνια άχνα δεν έβγαλες, κωλογλείφτη του κερατά.
-Πρώτη φορά αριστερά δεν ήθελες; Ψόφα τώρα. Αλλά πες μου γιατί να ψοφήσω και εγώ που είμαι δεξιά και κυρία σε όλη μου τη ζωή;
-Και με τη Δεξιά κλειστό δεν το είχατε το καλοριφέρ;
-Ναι, αλλά η Αριστερά είπε θα το ανοίξει. Και μπορεί να το είχαμε κλειστό επί Δεξιάς, αλλά είχαμε και αξιοπρέπεια!
Τέτοιες συζητήσεις κι ακόμα χειρότερες, βέβαια, γίνονται στις πολυκατοικίες με αφορμή τη θέρμανση. Διότι η πλειοψηφία της πολυκατοικίας μπορούσε με απόφαση της να κλείσει τη θέρμανση σε όλα τα διαμερίσματα. Τώρα ο καινούριος νόμος επιτρέπει στο κάθε διαμέρισμα να αυτονομηθεί. Αν θέλεις να βάλεις φυσικό αέριο μπορείς. Αν θες να ζεσταθείς με ηλεκτρικά σώματα μπορείς. Μπορείς δηλαδή να ξηλώσεις τα καλοριφέρ και να μην πληρώνεις τα κοινόχρηστα του πετρελαίου.
Βέβαια, σε πολλά σπίτια έχουν ήδη αρχίσει να καίνε από λάστιχα μέχρι πεθερές. Μέχρι ό,τι βρουν μπροστά τους για να ζεσταθούν.
Αλλά τώρα μιλάμε για τις πολυκατοικίες. Ο καινούριος νόμος έφερε καινούργιους καυγάδες.
Διότι τώρα το κόστος του πετρελαίου θα το μοιράζονται λιγότεροι.
Θα γίνει… της πολυκατοικίας!
Δεν μιλιούνται οι αυτόνομοι με τους καλοριφέρακηδες. Δεν μιλιούνται οι φυσικοαερίτες με τους λεβητομανεις!
Και βέβαια υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν λεφτά ούτε για πετρέλαιο, ούτε για αυτόνομη, που τους τα ζαλίζουνε και οι δύο πλευρές. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Και η γκρίνια μεγαλώνει ακριβώς όπως και η φτώχεια. Είναι δίδυμα.
Ακούς και από τον Κυριάκο ότι θα υπάρξει δραστική μείωση φόρων και λες ώπα! Διότι οι άνθρωποι θα αποφασίζουν πλέον ποιο κόμμα τους συμφέρει και ποιο όχι,
όπως ακριβώς αποφασίζουν οι γυναίκες βλέποντας τις τιμές των προϊόντων, ποιο σουπερμάρκετ τους κάνει.
Όποιος πουλάει φτηνότερα είναι καλύτερος.
Αλλά οι πολιτικές είναι σαν τα πορτοκάλια. Τα αγοράζεις φτηνά και όταν πας σπίτι σου βλέπεις πως όσο και να στύψεις, χυμό δεν πρόκειται να βγάλεις. Απλώς θα γεμίσει ο τενεκές σου φλούδες. Πάνω στις προηγούμενεςφλούδες.
Πόση μείωση; Ποιοι φόροι θα μειωθούν; Και από που θα βρεθούν τα λεφτά;
Γιατί λαοί που πορεύονται με γενικόλογα, συνεχώς θα ψηφίζουν λάθος και θα νευριάζουν κάθε φορά, εκ των υστέρων. Γιατί αν σε ένα σπίτι απολυθούν οι τρεις από το δημόσιο και ο ένας που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, του γίνει έκπτωση φόρων 2% δεν έγινε και κάτι!
Πρέπει να έχεις και το μακρινό πλάνο για να έχεις συναίσθηση που βρίσκεσαι και εμείς τον τελευταίο καιρό κάτω από καθεστώς οικονομικού πανικού βλέπουμε μόνο τα κοντινά πλάνα.
Μολύβι και χαρτί λοιπόν και όχι λόγια κουτουρού.
Γιατί όλα πια είναι ψέματα, οι εικόνες είναι πλαστές, τα νέα είναι διαστρεβλωμένα, η αλήθεια κρυμμένη κάτω από έναν τόνο δημοσιογραφικά ψέματα.
Η μόνη αλήθεια, αυτή που βιώνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι δείχνουν απόλυτη δυσφορία και απελπισία απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα.
Βλέπεις λόγια αναντίστοιχα σε πράξεις. Ακούς τον Κυριάκο να δίνει συγχαρητήρια στο μπασκεμπολίστα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αλλά δεν έχει πάει σ’ ένα καταυλισμό να χαιρετήσει έναν άνθρωπο, έναν πρόσφυγα, έναν με άλλο χρώμα, ρε αδερφέ. Άρα ποια είναι η λογική;
Αν είσαι μαύρος και δεν πνιγείς στον ερχομό σου, όπως θα ευχόταν ο Άδωνις και ο Βορίδης, και καταφέρεις και γίνεις μπασκετμπολίστας και φτάσεις και στο NBA, ε τότε θα σου πούμε και συγχαρητήρια;
Να την χέσω αυτή τη δημοκρατία, αυτή την πασίδηλη υποκρισία.
Τα συναισθήματα θέλουν και τις κατάλληλες μούρες να πάνε να κάτσουν, αλλιώς μοιάζουν σαν κότες που κάθισαν σε χελιδονοφωλιές. Περισσεύει ο κώλος τους.
Δηλαδή ποιος πιστεύει αυτά τα βλακώδη ψέματα και αυτές τις ηλίθιες εκφράσεις του τάχα ανέμελου που πίνει τον τελευταίο φτηνό καφέ στο Da Capo;
Τον Κυριάκο θα τον εξοντώσουν οι Θεοδωρικάκοι. Θα πάει απ το πολύ το image making!
Γελάει η αλήθεια μ’ αυτά που βλέπει.
Γελάει η αλήθεια όταν βλέπει τον κόσμο να ουρλιάζει. Ιδιαίτερα αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ο Τσίπρας να σφυρίζει αδιάφορος, πιστεύοντας πως είναι φυσιολογική αυτή η εξωφρενική φορολόγηση;
Θα γίνει έκρηξη στον ιδιωτικό τομέα!
Δεν υποφέρεται αυτή η κατάσταση. Θα διαλυθούν όλα. Θα συντριβούν.
Νιώθω ότι οι Έλληνες όμως ξαναβρίσκουν σιγά – σιγά την άκρη του νήματος. Αρχίζουν να βλέπουν ξανά. Και για να βλέπεις καλά πρέπει να βλέπεις χωρίς τη βοήθεια των δελτίων ειδήσεων. Χωρίς παραμορφωτικό φακό.
Οι Έλληνες απαντούν ότι η είσοδος στο ευρώ ήταν λάθος. Ο Σημίτης θα βρει στο τέλος την πραγματική του θέση στην ιστορία. Να δούμε τώρα τι θα έχει να πει το καινούργιο κόμμα του Σημίτη με τη Διαμαντοπούλου μπροστά, το οποίο θα αντικαταστήσει το Ποτάμι.
Δεν έχουν να πουν τίποτα. Μαγαζάκια, μαγαζάκια, μαγαζάκια σε ένα δρόμο που δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Και δεν αγοράζει κάνεις πια τα σάπια. Σαπίσανε οι ιδεολογίες.
Ο κόσμος τα έφαγε όλα και τώρα φτύνει τα κουκούτσια.
Και ύστερα μιλάμε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή χωρίς τον Σόιμπλε. Θέλει να διαλύσει την ευρωζώνη, να επιστρέψουν οι χώρες στα εθνικά τους νομίσματα και να δημιουργηθεί ένα κλαμπ ευρωπαϊκών χωρών πλούσιων. Και οι άλλοι να μπαινοβγαίνουνε. Α λα καρτ.
Εμείς λοιπόν μπορούμε να παλεύουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά ο Σόιμπλε παλεύει για να βρεθούμε στη δραχμή.
Στις κουβέντες έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει το ερώτημα. Μήπως θα είναι καλύτερα με τη δραχμή; Τη Λεπέν στη Γαλλία τη μεγένθυνε ο Σόιμπλε, την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας την επέτυχε ο Σόιμπλε, ό,τι θα συμβεί με την Ιταλία θα είναι επιτυχία του Σόιμπλε. 
Και εδώ; Κυριάκος, τέταρτο μνημόνιο και δραχμή;
Αχ, να μπορούσαμε να ήμασταν στο μυαλό του Σόιμπλε. Του αφεντικού μας. Θα ξέραμε τι σκέφτεται για μας δούλους του της αποικίας Ελλάδας.
Στη χώρα αυτή που συζητάνε αν ένα παιδί παίρνει ένα πανί, την ελληνική σημαία και την καίει.
Αυτό μόνο τους πειράζει.
Στο ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται κάτω από τις σημαίες υπουργοί, παραυπουργοί και αρχικλέφτες παίρνουν ένα σκασμό εκατομμύρια μίζες και χαιρετάνε την ελληνική σημαία με περηφάνια αυτό δεν τους πειράζει.
Την ελληνική σημαία την τίμησε ο Τσοχατζόπουλος;
Αυτοί οι τρεις υπουργοί που θα βγουν τα ονόματα τους, ένας του ΠΑΣΟΚ και δυο της Νέας Δημοκρατίας απ’ την φαρμακευτική Νovartis;
Την τίμησαν τη σημαία κι αυτοί;
Πόσοι υπουργοί που έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα έχουν τυλιχτεί με ελληνικές σημαίες και έχουν κηδευτεί.
Αλλά είπαμε η αλήθεια γελάει σ’ αυτό τον τόπο με τα τόσα ψέματα που κάνουν καριέρα.
Γι’ αυτό χίλιες φορές ν’ ακούς καβγάδες στις πολυκατοικίες.
Γιατί είναι αληθινοί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ