«Αφες αυτοίς» απαντά η Κούνεβα στη νέα... βιτριολική επίθεση

Κ. Κούνεβα «Δεν θέλω να κρίνω τα ΜΜΕ. Είναι δουλειά τους να ελέγχουν τα δημόσια πρόσωπα, τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές», απαντά η Κωνσταντίνα Κούνεβα, παρά τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν από οκτώ χρόνια τέτοιες μέρες η εξεγερμένη Αθήνα δονούνταν από το σύνθημα «Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη». Το σύνθημα έγινε μυριόστομη κραυγή, έγινε μπροσούρα και αφίσα, ταξίδεψε μέχρι τα πέρατα της Γης.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο, μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, φοιτητές, γυναίκες, μετανάστες και ντόπιοι έστησαν ένα δίχτυ έμπρακτης αλληλεγγύης γύρω από την Κωνσταντίνα Κούνεβα, τη μετανάστρια συνδικαλίστρια που δέχτηκε μια πρωτοφανή δολοφονική επίθεση με βιτριόλι.
Οκτώ χρόνια μετά, η Κούνεβα δέχτηκε μια νέα, εξίσου άγρια επίθεση. Μια κακόφωνη χορωδία από ΜΜΕ κι από κοντά η Χρυσή Αυγή και μια σειρά από «επώνυμους» κι ανώνυμους... μαχητές του πληκτρολογίου επιτίθενται στην «πρώην καθαρίστρια», με αφορμή το «πόθεν έσχες» της που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες: η Κούνεβα σπιλώνεται ότι τάχα πλούτισε από την αναπηρία της, εγκαλείται ότι τάχα δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα, λοιδορείται γιατί είναι Βουλγάρα, χλευάζεται ως αριστερή.
Ωστόσο, και πάλι η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη: φωνές σαν του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Μανώλη Γλέζου ενώθηκαν με τις φωνές χιλιάδων πολιτών, που άπλωσαν και πάλι δίχτυ αλληλεγγύης. Σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντά σε όσους επιχείρησαν να κάψουν το πολιτικό πρόσωπό της.
• Η επίθεση των ΜΜΕ έρχεται οκτώ χρόνια μετά την επίθεση με το βιτριόλι. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Φυσικά νιώθω άσχημα. Τα ΜΜΕ, ορισμένα από αυτά, αντέδρασαν σαν να μην ήξεραν τίποτα, σαν να μην υπάρχει ένα παρελθόν οκτώ χρόνων. Σαν να άκουσαν πρώτη φορά την ύπαρξή μου. Τα χρήματα δηλώνονται από την πρώτη στιγμή που έγινα ευρωβουλευτής, ήταν τα πάντα γνωστά σε όσους ενδιαφέρονταν.
Είναι επίσης περίεργο που αυτό συνέβη λίγο μετά τη δήλωση που έκανα, με αφορμή τη σύλληψη υπόπτου για ανάλογη επίθεση, ότι θα ζητήσω να ξανανοίξει ο φάκελος για την επίθεση εναντίον μου.
• Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτά τα μέσα και τον τρόπο που λειτουργούν;
Δεν θέλω να κρίνω τα ΜΜΕ. Είναι δουλειά τους να ελέγχουν τα δημόσια πρόσωπα, τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές. Αλλά εδώ νομίζω ότι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν ένα μένος εναντίον μου. Εδειξαν μίσος κι εμπάθεια. Οι δημοσιογράφοι όφειλαν να ξέρουν για τα χρήματα αυτά, το πώς συγκεντρώθηκαν και για πού προορίζονταν. Τα έχω πει δεκάδες φορές σε συνεντεύξεις.
• Ανάμεσα σε πολλά, σας εγκαλούν και γιατί δεν έχετε καταθέσεις στην Ελλάδα.
Οι καταθέσεις είναι εκεί που χρειάζονται τα χρήματα. Εχω δύο λογαριασμούς στην Ελλάδα, στη Γαλλία, όπου εγκαταστάθηκα για τις θεραπείες και για τα χειρουργεία, στις Βρυξέλλες όπου είμαι ευρωβουλευτής, στη Βουλγαρία τα χρήματα βρίσκονται σε ελληνική τράπεζα.
• Μετά την επίθεση αναπτύχθηκε γύρω σας ένα πολύ μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης.
Ισως κάποια στιγμή πρέπει να δείξω τα βιβλιαράκια με τις χιλιάδες καταθέσεις που έκαναν χιλιάδες άνθρωποι, από μαθητές στην Ελλάδα μέχρι συνδικάτα στην Ευρώπη. Μπορεί τελικά αυτό να είναι που ενοχλεί. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων, χάρη στην οποία σήμερα είμαι ζωντανή και δραστήρια. Εχω κάνει 31 εγχειρήσεις, αρκετές από αυτές χωρίς κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, με έξοδα από τον λογαριασμό αλληλεγγύης.
Είναι δαπάνες χιλιάδων ευρώ κάθε φορά - συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ. Κι έχω αρκετές ακόμη επεμβάσεις, κάποιες πολύ εξειδικευμένες, που η δουλειά μου στο Ευρωκοινοβούλιο δεν μου επιτρέπει να γίνουν τώρα. Θέλω όμως για μία ακόμα φορά να πω ένα «ευχαριστώ». Στην επίθεση που δέχτηκα και αυτή τη φορά, χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μου κι έδειξαν και πάλι την αλληλεγγύη τους. Επιβεβαίωσαν ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι στην κουλτούρα της Ελλάδας.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ