Λάκης Λαζόπουλος: Η επανάσταση του μικρού ελέφαντα


Οι μικροί ελέφαντες στην Αφρική σταμάτησαν από μόνοι τους να βγάζουν χαυλιόδοντες, διότι έτσι κι αλλιώς θα τους ξεριζώσουν οι κυνηγοί όταν μεγαλώσουν. Η πληροφορία φαίνεται ότι μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά και έτσι αυτή η τελευταία γενιά ελεφάντων, αρνείται να βγάλει χαυλιόδοντες.
Έτσι κάποια μέρα, και στην Ελλάδα μια γενιά παιδιών θα ξυπνήσουν μια μέρα χωρίς όνειρα. Η πληροφορία ότι τα όνειρα στην Ελλάδα ξεριζώνονται και πεθαίνουν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι μια πληροφορία που θα μεταδοθεί μέσω του συλλογικού μας υποσυνείδητου. Θα γεννιούνται παιδιά που δεν θα έχουν στο λεξιλόγιο τους, τη λέξη μέλλον. Μόνο παρόν. Βάρβαρο αυτό που παθαίνουν οι μικροί ελέφαντες, ακόμα πιο βάρβαρο αυτό που παθαίνουν οι μικροί Έλληνες.
Και άντε τώρα χωρίς χαυλιόδοντες να αποδείξεις ότι είσαι ελέφαντας.

***Όσο υπάρχει η Γερμανία, ενωμένη Ευρώπη μην ονειρεύεστε. Είναι σκληροί και αδίστακτοι κι ας αποκαλούνται αλληλέγγυοι. Ξεριζώνουν το μέλλον των λαών. Το δικό μας μέλλον για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά το πέτυχαν. Μας ξερίζωσαν τα σπίτια μας, τους κόπους μας, τις ζωές μας. Μας βομβαρδίζουν καθημερινά. 
Σε λίγο όμως δεν θα αρκούν τα λόγια. Η εξέγερση, είναι μία λέξη αφημένη σε ένα ράφι, όπου έχει μαζέψει την σκόνη πολλών αιώνων. Φοβάμαι ότι είναι η ώρα να κατέβει από το ράφι. 

***Βγήκε ο Γερμανάνθρωπος, ο Siemenαναθρεμμένος, o Σημίτης μετά από σχεδόν 10 χρόνια σιωπής να ζητήσει εκλογές για να προχωρήσει ο τόπος. Άχνα για τον Γιάννο και την βρωμοπαρέα των κλεφτών. Η βρωμερή μαϊμού, κατέβηκε από το δέντρο της, καθώς είδε πως της τελειώνουν οι μπανάνες. Ξοφλημένοι των καιρών συνεχίζουν να υπάρχουν σε έντυπα εγκάθετων και στην ανυπαρξία των λαμπερών φώτων της τηλεόρασης παίζουν το δικό τους «Survivor».
Τα έριξε όλα στον Καραμανλή ο Σημίτης και ο Κυριάκος, ο έτερος του γερμανικού μπλοκ, ούτε μία λέξη υπεράσπισης. Άσε που έστειλε και τον Άδωνη στον Καραμανλή να μιλάει μαζί του μία ώρα, υποβαθμίζοντας τον Καραμανλή ασφαλώς. Το Μητσοτακέικο έχει στριμώξει άγρια τον Καραμανλισμό. Διότι ο Καραμανλής δεν ήταν του γερμανικού μπλοκ. Και ους η Γερμανία συνέζευξεν και ο Χριστοφοράκος εμίζεψεν, Καραμανλής μη χωριζέτω. 
Άθλιος αθλίω αεί πελάζει.

***99 χρονών έγινε ο πατέρας Μητσοτάκης και θα ζήσει λέει έως ότου δει τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Έχω σιγουρευτεί πια ο Χάρος είναι ΝΔ. 

***Αποχώρησε η κυρία Ράικου, η επικεφαλής της Εισαγγελίας σε θέματα Διαφθοράς, επικαλούμενη ότι δέχεται πιέσεις για την υπόθεση της Novartis. Φυσικά από Πασοκτζήδες και Νεοδημοκράτες, διότι αυτοί και μόνο αυτοί είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο. Αυτοί είναι που τα έφαγαν. Γιατί δεν τους κατονομάζει; Διότι αν ένας δικαστής δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις, τι πρέπει να κάνει ο μέσος άνθρωπος; Δεν καταλαβαίνει ότι εγκαταλείποντας την υπόθεση αυτή πρέπει ο επόμενος που θα ασχοληθεί να φάει πάρα πολύ χρόνο και ίσως να μην προλάβει να την καταθέσει στη Βουλή και αν γίνουν εκλογές παραγράφονται τα αδικήματα;
Λες γι’ αυτό να βιάζονται για εκλογές Σημίτης, Στουρνάρας, Κυριάκος, Άδωνης και Βορίδης με την ευγενική συνδρομή των «ανεξάρτητων» ιδιωτικών καναλιών;

***Η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε, θα κλείσει, κλείνει τέλος πάντων, αλλά τι σημασία έχει. Η αξιολόγηση σημαίνει ότι συνεχίζουμε να παραμένουμε δούλοι για την Ευρώπη. 
Όσο ο καιρός περνάει τόσο η σιχαμάρα γι’ αυτή τη «μαφία», την ευρωπαϊκή, μεγαλώνει. Κομμάτι κομμάτι σκίζουν την ελληνική σημαία, ποδοπατούν κάθε εθνική κυριαρχία και αντί να κλαίγονται στα κανάλια όταν ένας αναρχικός καίει την ελληνική σημαία, ας αναρωτηθούν τι έχουν κάνει στην ελληνική σημαία οι πρωθυπουργοί αυτής της χώρας. Μπορεί να τη βλέπουμε να κυματίζει ολόκληρη στην Ακρόπολη, αλλά στην πραγματικότητα θα ‘πρεπε να κυματίζει το 1/3. Τα 2/3 τα ποδοπατάει κάθε μέρα ο Σόιμπλε. 

***Η Αγγλία έφυγε. Η Ευρώπη διαλύεται. Θα το δείτε. Σε έναν χρόνο η Ευρώπη θα είναι αγνώριστη και το ερώτημα είναι εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον άσκοπο αγώνα κατά ενός μη βιώσιμου χρέους; Θα παραδοθούν όλα τα σπίτια στον ΕΝΦΙΑ και στα κόκκινα δάνεια και θα ακούμε αυτές τις αρλούμπες, ότι η Γερμανία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των πιθανών ελαφρύνσεων προς την Ελλάδα; Δεν έχουν τι να πουν στους Γερμανούς; Δεν θέλω να ξυπνήσει μέσα μου ο Ερντογάν και να πω αυτά που ο ίδιος λέει εναντίον τους. Που τους κατηγορεί για ναζιστικές πρακτικές.
Ίσως δεν έχετε προσέξει αλλά στα ιδιωτικά κανάλια, κανείς πλέον δεν μιλάει εναντίον των Γερμανών. Αν νομίζετε ότι αυτοί όλοι έχουν απομακρυνθεί χωρίς σχέδιο των Γερμανών σε συνεργασία με τους εδώ Γερμανανθρώπους, κάνετε λάθος. Αυτή η καινούρια σιωπή στην ιδιωτική τηλεόραση και η πλήρης αποχαύνωση με το «Survivor» θυμίζει εποχές χούντας με Άρτο και ανώδυνα Θεάματα. Απλά στο σήμερα και χωρίς Άρτο. Ή μάλλον για ένα κομμάτι Άρτο.
Παρεμπιπτόντως το «Survivor» σηματοδοτεί παράλληλα την ανάγκη των ανθρώπων να μην βλέπουν τίποτα που να τους στεναχωρεί. Καθώς επέστρεφα από το Παρίσι εχτές, κανονίσαμε με τον διπλανό συνομιλητή – συνομίληκο μου που βρεθήκαμε γνωστοί μέσω γνωστών να βγούμε όλοι μαζί παρέα. Αλλά μου λέει, «με μία προϋπόθεση. Να μιλήσουμε μόνο για χαζομάρες, δεν αντέχω τίποτα άλλο. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, αυτά που περνάμε». Να ενημερώσω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι δικαστικός και βγαίνει σε δυο μήνες στη σύνταξη. 

***Οι ελέφαντες, αυτούς που εκπαιδεύουν στα τσίρκα, τους παίρνουν από μικρούς και τους δένουν σε πασσάλους και έτσι εκπαιδεύονται για να μην απομακρύνονται από το σημείο, από όπου είναι δεμένοι. Ακόμα και όταν αφαιρέσουν τον πάσαλο και λύσουν το σκοινί, ο ελέφαντας δεν απομακρύνεται. Έτσι γίνεται η δουλεία. Και μείς ακόμη, δεν λέμε να απομακρυνθούμε από τους πασσάλους που μας έβαλε η Γερμανία και ο μπράβος τους, το ΔΝΤ. Επιμένω. Είναι η ώρα να τελειώνουμε με αυτήν την υπομονή. Μας είναι παντελώς άχρηστη. Όσα δεν πάρουν με τη δεύτερη αξιολόγηση, θα τα πάρουν με την τρίτη, με την τέταρτη, με την πέμπτη, με την έκτη. Ήρθαμε να σκορπίσουμε την ζωή μας σε αξιολογήσεις;

***Θα γεννιόμαστε χωρίς χαυλιόδοντες, έτσι όπως οι μικροί ελέφαντες. Δηλαδή χωρίς όνειρα. Και άντε να αποδείξεις χωρίς όνειρα, ότι είσαι ελεύθερος και άνθρωπος. 
 Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ