«Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα»


  • Επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων αποφασίστηκε στο EuroWorking Group
  • «Κάποιοι έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές
  • Κλείνουν οι λεπτομέρειες σε εργασιακά – συνταξιοδοτικό
Την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA), αποφάσισε το EuroWorking Group της Πέμπτης.
Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».
Τούτων δοθέντων, όπως σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».
Από κει και πέρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – Θεσμών για να διευθετηθούν τα τελευταία ζητήματα σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά στα οποία παραμένουν αστερίσκοι καθώς εμμένει στις απαιτήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μπράιτχαρτ
Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Τόνισε ωστόσο ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των Θεσμών.
«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή , με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση », σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ντάισελμπλουμ: Πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου
Στην εκτίμηση πως είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, προχώρησε ξανά σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ δεν απέκλεισε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα εάν χρειαστεί.
Πηγή  www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ