Στο «σκαμνί» 11 άτομα για το «πάρτι» εκατομμυρίων στον «Αθήνα 9.84»


  • Στο εδώλιο 11 πρώην διευθυντές και μέλη του Δ.Σ του ραδιοσταθμού
  • Η «τρύπα» αγγίζει τα 37.000.000 ευρώ, τα οποία κατέληξαν σε δώρα, ταξίδια, λουλούδια, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα «πολυτελή αντικείμενα»
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έντεκα πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ραδιοφωνικού σταθμού «9,84» του δήμου Αθηναίων, για κατηγορίες που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες της περιόδου 2003 -2010.
Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, οι αδικαιολόγητες σπατάλες του ραδιοφωνικού σταθμού φθάνουν τα 37.000.000 ευρώ, τα οποία κατά τη δικογραφία, κατέληξαν σε δώρα, ταξίδια, λουλούδια, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και άλλα «πολυτελή αντικείμενα».
Το υπ’ αριθμ. 679/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατάσσει τον διαχωρισμό της δικογραφίας και την αποστολή αντιγράφου στη Βουλή, όσον αφορά τον εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, με αίτημα την άρση της ασυλίας του. Ο βουλευτής, με δήλωσή του για την υπόθεση, έχει υποστηρίξει ότι θεωρεί βέβαιη την απαλλαγή του, καθώς κινήθηκε με καλή πίστη ως μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
Με το βούλευμα διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αντίγραφο του βουλεύματος και των εγγράφων της δικογραφίας σχετικά με την καταστροφή των παγίων της δημοτικής επιχείρησης, προκειμένου να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Καταστροφής Παγίων στις δημοτικές επιχειρήσεις, για να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της επιτροπής και των συντακτών των τεχνικών εκθέσεων καταστροφής παγίων, για την πράξη της απλής συνδρομής σε απιστία στην υπηρεσία, από κοινού, σε βάρος ΟΤΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)