Πεντακομματική βουλή και «ναι» στο ευρώ

ΔημοσκόπησηΤο εκλογικό σώμα ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών επιλέγει (47%) να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση | Dreamstime
Στις εφτά ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση στον Κυριακάτικο Τύπο. Πέντε κόμματα ξεπερνούν το όριο του 3% ενώ οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας
Στη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,4%, η Χρυσή Αυγή 6,8%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,9%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.
Άλλο κόμμα απάντησε το 3,9%, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν φτάνει το 11,6%.
Το εκλογικό σώμα ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών επιλέγει (47%) να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 40,5% τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη.
Στο ερώτημα «εάν σήμερα γινόταν δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», το 44% λέει «ναι» στο κοινό νόμισμα ενώ το 31,5% απαντά «όχι» στο ευρώ. 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)