Πρόστιμο 1.635.000 ευρώ στην Πειραιώς

Έφη ΑχτσιόγλουΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτκή αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου και γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.635.000 ευρώ σε μεγάλη τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την τράπεζα Πειραιώς, όπου το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά από έλεγχο βεβαίωσε περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.
Επίσης, η υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο χαρακτήρισε την Πρωτομαγιάς μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. «Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις», πρόσθεσε η ίδια.
Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τη μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία.
Στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε η υπουργός- εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)