Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς


  • 11 στην Κλαυθμώνος η συγκέντρωση των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά
  •   Μισή ώρα νωρίτερα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα, η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικό χαρακτηριστικά, λόγω των απαιτήσεων των δανειστών περαιτέρω χειρότερες αλλαγές σε κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ετών.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «οι εργαζόμενοι με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία».
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.
«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. 
Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ
Στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και 24ωρη απεργία όταν μέτρα και αντίμετρα εισαχθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά διοργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου