Κύριος οίδε

EUROKINISSI/ΣΩTΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Θαύμασα την τετράγωνη λογική του υπουργού Οικονομίας που διαφωνεί, φυσικά, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροϋπαλλήλων, αλλά επειδή τα μαγαζιά κατά τη συγκεκριμένη ημέρα μένουν ανοιχτά στην Εσπερία, δήλωσε πως θα μπορούσαμε, βρε αδελφέ, να δούμε το μέτρο ως «εκσυγχρονισμό της οικονομίας». Βιάστηκα να επαινέσω τον συλλογισμό του· το παραδέχομαι. Δεν υπολόγισα, όπως άλλωστε και ο ίδιος, ότι το κυρίως πιάτο της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς με εσάνς Ακροδεξιάς σερβίρεται μαγειρεμένο τσάτρα πάτρα, ώστε συχνά το καρύκευμα καλύπτει τη γεύση των βασικών υλικών. Πηγαίνοντας, λοιπόν, να δρέψει τις δάφνες του, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αντίκρισε κατάπληκτος μαδημένο το φυλλοσκεπές και καλλίκομο δενδρύλλιο, ολόγυμνο.
Εντελώς. Ιχνος πετάλου δεν πρασίνιζε στα κλαδιά. Είχε προλάβει να τα κόψει ο Δημήτρης Καμμένος, ο διαβόητος εξάδελφος των ΑΝ.ΕΛΛ., και τα φορούσε στο κατάφορτο από φαιά ουσία περικράνιό του εν είδει μαγιάτικης στεφάνου, καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι, σαν παρακεντές που προβάρει στη ζούλα αυτοκρατορικό διάδημα. Αναπάντεχη ψυχρολουσία υπέστη ο πολύπειρος Ελληνο-αμερικανός οικονομολόγος. Συμμερίζομαι τη στενοχώρια του. Μα να την πατήσει έτσι ένας κάτοχος MA και PhD σε κοτζάμ Κολούμπια, που ’χει διδάξει σε κορυφαίες πανεπιστημιακές έδρες της αλλοδαπής; Κι από ποιον; Από ένα τυχάρπαστο παιδαρέλι, είκοσι χρόνια νεότερό του, με αμφιλεγόμενη μόρφωση και καριέρα.
Ορίστε τι αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο στο βιογραφικό του Καμμένου: «Οι σπουδές του περιλαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση στο Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων, φοίτηση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία». Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το, πά’ να πει. Διατυμπανίζει πως έβγαλε το Λύκειο –ρε μπας;–, φοίτησε –άκου να δεις– σε Κολέγιο και συνέχισε στο εξωτερικό. Πού άραγε; Δεν επικαλείται ούτε ίδρυμα μήτε τίτλο. Ακρα του τάφου σιωπή. Μυρίζει μπαλαμούτι από χιλιόμετρα. Οσο για τη σταδιοδρομία του; Διατείνεται ότι υπήρξε στέλεχος εταιρειών που δεν τις εντοπίζεις στον επιχειρηματικό χάρτη ούτε με κιάλι.
Στόφα πολιτικάντη διαθέτει, παρά τα ασαφή προσόντα του. Εβαλε τα γυαλιά στον καθηγητή, επισημαίνοντας κι εκείνος την εναντιογνωμία του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθότι οφείλουμε να τις αφιερώνουμε στον Κύριο. «Εγώ είμαι θρήσκος άνθρωπος» εξακολούθησε. «Θα το καταλάβει όμως κι ο Θεός. Θα δείξει κατανόηση για να βρει δουλειά κάνας άνεργος, να πολλαπλασιαστεί ο τζίρος, να ανεβεί το ΑΕΠ». Με τόσο ισχυρές συμμαχίες θα υπερψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή δίχως άλλο. Ο ρατσιστής και ομοφοβικός βουλευτής της συμπολίτευσης εκπέμπει, πάντως, σε παρεμφερές μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό, που δεν διστάζει, μολονότι τυγχάνει «ολίγον θρησκευόμενος», να σταυροκοπιέται δημοσίως για το πλεόνασμα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)