Στόχος επίθεσης ο Λ. Παπαδήμος


έκρηξη στην ΑθήναΛίγο μετά την έκρηξη, το όχημα του Λ. Παπαδήμου και το συνοδευτικό όχημα ασφαλείας, περιβάλλονται από αστυνομικούς που μόλις έφτασαν στο σημείο | Εφ.Συν. / paris
Έκρηξη σημειώθηκε στις 6.30 το απόγευμα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. 
Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒΟ Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ | Εφ.Συν. / paris
Τραυματίστηκαν, επίσης ο οδηγός του οχήματος όπως και ο συνοδός του κ. Παπαδήμου, που βρίσκονταν στο μπροστινό κάθισμα. Αμφότεροι είναι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος καθόταν μόνος του στο πίσω κάθισμα και είχε δίπλα του φακέλους. Όπως εικάζεται, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια εξερράγη. 
Και οι τρεις άνδρες που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
έκρηξη στην ΑθήναΗ στιγμή που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει φτάσει στο σημείο και ετοιμάζεται να μεταφέρει τον Λ. Παπαδήμο σε νοσοκομείο | Εφ.Συν. / paris
Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιά (κυρίως), το πόδι και το στήθος. Υποβλήθηκε σε αξονική η οποία δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Ελαφρά τραυματισμένοι είναι οι συνοδοί του, οι οποίοι φέρουν θραύσματα από την έκρηξη. Ο ένας εκ των δύο θα υποβληθεί σε αξονική γιατί έχει μια αιμορραγία στο αυτί. 
Αργά το βράδυ, το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Πιο συγκεκριμένα, «μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς», ο κ. Παπαδήμος «υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει πως τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο κι οι συνοδοί του «βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους».
έκρηξη στην ΑθήναΜετά την έκρηξη, οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν την περιοχή και τους γύρω δρόμους | Εφ.Συν. / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής, η οποία ανέλαβε τις έρευνες.
αντιτρομοκρατικήΕφ.Συν. / paris
αντιτρομοκρατικήΕφ.Συν. / paris
αντιτρομοκρατικήΕφ.Συν. / paris
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ