«Απασφάλισε» ο Σόιμπλε κατά του ΔΝΤ


Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε τις προβλέψεις του Ταμείου για τη Ελλάδα, μη ρεαλιστικές | AP Photo/Markus Schreiber
Στα άκρα οδηγεί το κόντρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τοποθετούμενος με σκληρά λόγια δημοσίως και δυναμιτίζοντας για ακόμα μία φορά το κλίμα λίγο πριν παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε τις προβλέψεις του Ταμείου για τη Ελλάδα, μη ρεαλιστικές προσθέτοντας ότι το IMF δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.
«Αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» δήλωσε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Σόιμπλε που με μεγάλη προθυμία ζητούσε μετ' επιτάσεως τη συμμετοχή του ΔΝΤ και στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, πρόσθεσε για το Ταμείο: «να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια. Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ