Λούηδες

Δημήτρης ΠαπαδημούληςEUROKINISSI/ POOL ΕΦΕ/ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Τον έδεσε για τα καλά τον γαϊδαράκο του στα γρασίδια της εύχλοης βόρειας Ευρώπης ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Τα ’γραφα και άλλοτε. Ευρωβουλευτής με παχυλό μισθό, εγγυημένο επί πενταετία, την περνάει κοτσάνι στις Βρυξέλλες. Αλλά τι τα θες! Η ξενιτιά είναι αφιλότιμη και κακούργα. Φεύγοντας απ’ τον τόπο σου, σε ξεχνούν ώς κι οι κολλητοί. Ασε που σιγά σιγά ξεθωριάζουν οι αναμνήσεις από τις συναναστροφές και τις ρέστες συνάφειες στην πατρίδα.
Απλώς νοσταλγείς πού και πού τις ευτυχισμένες στιγμές κι έχεις εύκαιρη μια καλή κουβέντα για όλους. Πόσω μάλλον για τους συντρόφους. Ακουσε ο Τζιμάκος τον αρχηγό να διαβεβαιώνει πως «δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αφού άλλωστε κάναμε πρόσφατα. Στόχος είναι τώρα να τρέξουμε και όχι να αλλάζουμε τα σχήματα. Να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε» και έτεινε χείρα βοηθείας. Μπορεί να χρειαστεί. Ποτέ δεν ξέρεις.
Μεμιάς έστυψε την γκλάβα του και κατέβασε ευφυές επιχείρημα: «Το μεγάλο ατού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να λέμε την αλήθεια στους πολίτες και θέλω να σας πω εξαρχής ότι ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά, αν ο Μαραθώνιος έχει 42 χιλιόμετρα, έχουμε περάσει το τεσσαρακοστό και καταφέρνουμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού να βλέπουμε μπροστά μας ως ρεαλιστικό, εφικτό στόχο το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας». Εσπευσε μάλιστα να διοχετεύσει τη φαεινή του έμπνευση στα ΜΜΕ για να τονώσει το ηθικό των 153 που πρόκειται να ψηφίσουν νέα επαίσχυντα μέτρα.
Ακαρδη και πλανεύτρα μετανάστευση! Παγιδεύτηκε ο καψερός, καθώς δεν θυμάται λεπτομέρειες του δημόσιου διαλόγου στην Ψωραλέξαινα. Πανομοιότυπη δήλωση, καρμπόν, είχε κάνει το 2014 ο πλέον μισητός των αντιπάλων του. Η «Ελληνοφρένεια», χθες το πρωί στο ραδιόφωνο, φρέσκαρε τα λόγια του Αδ-όνειδος. Ιδού: «Την τελευταία ώρα του Μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, στα 40 χλμ.». Τρία χρόνια στάσιμοι, πά’ να πει.
Μανία με τον δόλιχο του Φειδιππίδη οι εθνοσωτήρες μας. Ολοφάνερο πως τα μνημόνια βλάπτουν τη μνήμη. Απαράλλαχτα τα λένε κι όσοι εξ αυτών διαβιούν στην ημεδαπή και δεν δικαιολογούνται να λησμονούν. Απολαύστε πρωτοτυπία: Θ. Παπαχριστόπουλος: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σ’ έναν Μαραθώνιο... Είμαστε στην ανηφόρα πριν τον Γέρακα». Πονηρός ο γιατρός. Επειτα πιάνουμε Αγία Παρασκευή κι αρχίζει οπωσούν να κατηφορίζει. Αλ. Τσίπρας: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία δύσκολου Μαραθώνιου και θα βγούμε επιτέλους στο ξέφωτο». Αντ. Σαμαράς: «Σήμερα η Ελλάδα μετέχει σε έναν καινούργιο Μαραθώνιο... Θα πούμε στο τέλος το “νενικήκαμεν “». Γ. Παπανδρέου: «Είναι ένας δύσκολος Μαραθώνας (σ.σ. σαρδάμ) και Γολγοθάς τον οποίο ακολουθούμε». Γολγοθάς; Πώς θα φτάσουμε στην Παλαιστίνη, μπαμπά; Σκάσε και κολύμπα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ