Εικοσαδάχτυλοι

AP Photo/Petros Giannakouris

Οι καινόκενοι νενέκοι είπαν πάλι σ’ όλα «ναι», υποτονθορίζοντας ορισμένοι. Η ψηφοσυλλέκτρια, ωστόσο, επαναλάμβανε από μικροφώνου με τη διαπεραστική της φωνή, εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα. Δεν τους καιγόταν καρφί παρά ταύτα. Μόλις προ ολίγων εβδομάδων και οι 153 ψιττάκιζαν την έγκυρη διαβεβαίωση του έγκριτου αρχηγού ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ευρώ πρόσθετης επιβάρυνσης, μιας και φαντάζει αδιανόητο να δεσμεύσουν τη χώρα και μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος ή τη λήξη της δικής τους θητείας. Κάποιοι μάλιστα δεν σήκωναν δήθεν μύγα στο σπαθί τους.
Ρητά υποστήριζαν πως δεν θα υπογράψουν νέο πακέτο ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που το κόμμα εισηγηθεί σχετικώς. Παρίσταναν τα κοκόρια, όμως πριν αλέκτορα φωνήσαι αποδείχτηκαν κοτοπουλάκια εντατικής παραγωγής, με κομμένο λειρί, μαδημένα φτερά και κυρίως χωρίς πούπουλα και τσίπα, επιβλαβή προϊόντα, ωκυτόκου, εξαμβλωματικού πτηνοτροφείου. Μηρύκασαν ως άλλοθι τα αντίμετρα, παραβλέποντας ότι τα ειδεχθή άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα ισχύσουν ούτως ή άλλως, ενώ οι υποτιθέμενες θετικές διατάξεις εάν και εφόσον, κάπου και κάποτε, άμα και δράμα, και αφού προηγουμένως εγκριθούν από τους δανειστές. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το δηλαδή. Ζήσε μαύρε μου... Στην αποστειρωμένη γυάλα των ψευδαισθήσεών τους βλέπουν την κοινωνία, την εξουθένωση της οποίας προκαλούν, μέσα από τα παραμορφωτικά κάτοπτρα της εξουσίας. Νομίζουν ότι τρέφεται με κουτόχορτο.
Σιγά μωρέ, σκέφτονται, και τι έγινε; Πρώτη φορά διαψεύδονται άλλωστε; Η απάτη απέχει απ’ την αυταπάτη μια δρασκελιά, που διανύουν στον ολισθηρό, ηθικό τους κατήφορο χωρίς να το καταλάβουν. Απ’ την Παρασκευή το ’ριξαν ξανά στα προσφιλή τους «θα», προεξάρχοντος του ΘΑλέξη, ο οποίος προβλέπει επενδυτικό τσουνάμι. Ανάπτυξη να τρίβουμε τα μάτια μας προεξοφλούν ένιοι τινές, άμεση ρύθμιση του χρέους άλλοι κι όλοι μαζί έξοδο απ’ τα μνημόνια εντός του ’18, μολονότι μας έδεσαν με το τέταρτο ίσαμε τον Δεκέμβριο του ’21. «Θα κάνουμε τόσα το προσεχές διάστημα ώστε θα κερδίσουμε και την επόμενη τετραετία» κομπορρημονεί ο Κουρουμπλής.
Εχασαν διά παντός το μέτρο· μόνο επώδυνα μέτρα διαχειρίζονται. Πρόσωπο της εβδομάδος αναντίρρητα, ανεδείχθη ο Γεώργιος Παπαηλιού, όστις έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τον τόπο κατέστρεψε η Χαριλάου Τρικούπη. Από το ’89 έως το ’09, οπότε συντελούνταν η χαλασιά, ο ίδιος κοσμούσε αδιαλείπτως τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι σοφοί Αρκάδες ουδέποτε τον εξέλεξαν. Μεταπήδησε ασθμαίνων στην Κουμουνδούρου το ’10 και εισήλθε στο Κοινοβούλιο με λίστα τον Σεπτέμβριο του ’15. Πληρώνουμε το ότι επί ΣΥΡΙΖΑ μοστράρει βουλευτιλίκι ο κάθε πικραμένος. Ψηφίζουν τον αφανισμό με χέρια και με πόδια. Φαντάζομαι τη σκηνή. Ξαπλώνουν ανάσκελα σηκώνοντας και τα τέσσερα άκρα. Ακριβώς στη στάση που τα γουρούνια κυλιούνται στη λάσπη και ο λαός φασκελώνει και με τα είκοσι δάχτυλα. Ορσε λοιπόν.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ