Αντιφατική στάση της Ν.Δ. για τα αντίμετρα

Μάκης Βορίδης, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠροτείνουν τα δικά τους αντίμετρα αν και δεν έχουν κατασταλάξει αν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ψηφοφορία | ΕUROKINISSI
Αν και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει ότι μαζί με τα μέτρα θα καταψηφίσει και τα αντίμετρα της συμφωνίας με τους θεσμούς (σ.σ. στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες), σήμερα κατέθεσε τροπολογία για τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, με στόχο το περιεχόμενό της να τεθεί αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία.
Το ποσό που προτείνει η Νέα Δημοκρατία να διατεθεί είναι «865 εκατομμύρια ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου το 2017», ενώ σύμφωνα με τους «γαλάζιους» υπολογισμούς, το ποσό αυτό χρηματοδοτεί τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο κρασί, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20% και ο ΦΠΑ στο 13% για τα αγροτικά προϊόντα.
Οι προτάσεις δεν είναι καινούργιες· τις είχε εξαγγείλει πριν από περίπου ένα μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την τηλεόραση του Alpha καθώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον ανάγκαζε να αλλάξει αφήγημα και να εμφανιστεί ως προστάτης των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων.
Ωστόσο, είναι τουλάχιστον αντιφατικό το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει δικό της πακέτο αντίμετρων την ώρα που θα καταψηφίσει το αντίστοιχο πακέτο της κυβέρνησης, ενώ ερώτημα δημιουργείται για το τι θα πράξουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές σε περίπτωση που γίνουν δεκτά από την κυβέρνηση κάποια από τα αντίμετρα που προτείνουν.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ν.Δ. καταψήφισε το επίδομα που μοίρασε η κυβέρνηση σε χαμηλοσυνταξιούχους με το επιχείρημα ότι «τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με τους θεσμούς».

Μαξίμου: Γκάφα ολκής ή τζάμπα μαγκιά;

«Η Ν.Δ. που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη "τόσα και άλλα τόσα μέτρα", δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Και προσθέτει: «Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς -όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων- καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;».

Ν.Δ.: Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα

Επιστρέφοντας τα περί τζάμπα μαγκιάς που της καταλόγισε το Μέγαρο Μαξίμου, η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ότι «τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην κυβέρνηση».
Και κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί αν θα ψηφίσει την τροπολογία «που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες. Ναι ή όχι;».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)