Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Καινόκενοι νενέκοι μπετόν παρφέ


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αργκό του Πολυτεχνείου οι πολιτικοί μηχανικοί αποκαλούνται «μπετατζήδες». Ο πρωθυπουργός ανήκει στο σινάφι και αναμφίβολα κατέχει σχετικώς. Ενδεχομένως εξαιτίας της επίμοχθης ενασχόλησής του με τους φέροντες οργανισμούς των κτιρίων δεν οικοδόμησε στέρεα θεμέλια στη Μυθολογία, την Ιστορία, τη Γεωγραφία, τις Ξένες Γλώσσες, την Αριθμητική και έτερα γνωστικά αντικείμενα, στα οποία οι επιδόσεις του πανθομολογουμένως αποδεικνύονται πενιχρές. Θεωρήθηκε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές παρουσίασαν εικόνα μπετόν αρμέ κατά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου. Απάντησαν με 153 μονότονα, υπάκουα και εκκωφαντικά «ναι» στην κατακρεούργηση των συντάξεων, τη σφαγή των μισθών, την καρατόμηση ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, τον ανασκολοπισμό του αφορολόγητου, την εκδορά των εργασιακών σχέσεων και σε κάμποσες εισέτι μεταρρυθμίσεις με... κόκκινο πρόσημο.
Ισοπεδωτικές, που στάζουν αίμα, πά’ να πει. Ο ίδιος, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί απέφυγαν να αναφερθούν στον φόνο. Προτίμησαν να φλυαρήσουν για τα αβέβαια αντίμετρα, την πιθανή διευθέτηση του χρέους, την ασαφή ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, την αβάσιμη έξοδο στις αγορές, την αόριστη έλευση της ανάπτυξης και το σκοτεινό τέλος της κρίσης. «Θα» και πάλι «θα» δηλαδή. Στην εξιδανίκευση του εν λόγω μορίου, άλλωστε, οφείλει το προσωνύμιο ΘΑλέξης.
Δεν παρέλειψε επίσης να πανηγυρίσει για την αρραγή συνοχή της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς με πικάντικο καρύκευμα Ακροδεξιάς. Στη θέση του θα ανησυχούσα, διότι, ως δαήμων στα σκυροδέματα, γνωρίζει ασφαλώς πως η αντοχή τους σχετίζεται πρωτίστως με τον οπλισμό. Και εν προκειμένω τα σίδερα αποκαλύπτονται σαθρά, σκουριασμένα και λιποβαρή. Οι τοποθετήσεις τους στην πλάκα του μαραθώνιου διαλόγου στο Κοινοβούλιο είναι κραυγαλέες.
Ευνούχοι ερέτες της μνημονιακής γαλέρας καταδίκασαν τους ευάλωτους σε αφανισμό, πουλώντας και τρελίτσα από πάνω, λεπτή ειρωνεία. Ιδού διαυγές δείγμα. Χρήστος Καραγιαννίδης, εισηγητής του πολυνομοσχεδίου και βουλευτής Δράμας με ούτε δυο δράμια βούληση: «Τα οικονομικά μου είναι στο επίπεδο του μπακάλη, δεν θέλω να προσβάλω τους μπακάληδες, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά από οικονομικά». Στήριξε σθεναρά παρά ταύτα το έκτρωμα. Οι παντοπώλες εσιώπησαν από συγκατάβαση, ωστόσο γάλατα, βάζα και κονσέρβες κουδούνισαν αγανακτισμένα στα ράφια. Νίκος Οφείλεις: «Προβληματίζομαι». Σσσσ...
Ρόζα Λούξεμπουργκ της Πιερίας, κατά κόσμον Μπέτι Σκούφα: «Οταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη μόνο αρνητικών μέτρων εμείς για μια ακόμα φορά είπαμε “όχι”. Δεν το είπαμε το “όχι” μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015. Το λέμε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις». Εξακολούθησε δε ακάθεκτη, κατατροπώνοντας εχθρούς και φίλους. «Οσο και να προσπαθήσετε να εξαπατήσετε τον λαό, ο λαός γνωρίζει καλά ποια δύναμη ακόμα και μέσα στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό τον υπερασπίζεται».
Αναυδο το πανελλήνιον, ενεό! Μαρία Θελερίτου η Κορίνθια: «Ναι, πράγματι, είμαστε λαϊκιστές, διότι πρώτον θέλουμε να συνδεθούμε με την εργατική τάξη και τα λαϊκά συμφέροντα και δεύτερον να ανακόψουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς». Χέρια ψηλά. Χρήστος Μπγιάλας, εκ Γρεβενών: «Η θητεία μας χρέωσε 7.000 € ανά οικογένεια, ενώ οι προηγούμενοι 100.000 το κάθε νοικοκυριό». Τσιπρέικη αριθμητική, μπακαλίστικη (7.000 διά 2,5 χρόνια = 2.800 € τον χρόνο. 2.800 επί 41 χρόνια των άλλων = 114.800), είναι και οικονομολόγος, τρομάρα του. Σούπα το χαρμάνι με τέτοιο οπλισμό, μπετόν παρφέ με ληγμένα υλικά.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου