Τα παντελόνια


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στύβω την γκλάβα μου να κατεβάσει λέξεις: ουτιδανότης, χαμέρπεια, ραγιαδισμός, αυτοεξευτελισμός, κατάπτωση, δουλοφροσύνη, μικρότης, αναξιοπρέπεια. Καλή συγκομιδή. Περιγράφει επακριβώς την ηθική χρεοκοπία των βουλευτών της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς με ολίγην Ακροδεξιά, ενόψει της υπερψήφισης του τριτοτέταρτου Μνημονίου. Αλλά δεν αρκεί. Συμβουλεύομαι λοιπόν τα λεξικά: αναξιοπιστία, ανδραποδισμός, ανυποληψία, αφερεγγυότητα, αφιλοτιμία, βαρβαρότης, βαρηκοΐα, βδελυγμία, βούρκος, γαϊδουρανθρωπισμός, γελοιοποίηση, δουλικότης, ελεεινότης, ευτέλεια, ζεβζεκισμός, ηττοπάθεια, θεομπαιχτισμός.
Οικτρότης, θρασυδειλία, ιδιωτεία, καταισχύνη, κατρακύλα, λαοκαπηλία, μικροψυχία, νεφελοκοκκυγία, ξενοδουλεία, ξεπεσμός, ολιγότης, ποταπότης, προστυχιά, ρεζίλεμα, σαδομαζοχισμός, σιχασιά, τραγέλαφος, τσανακογλειφτισμός, ύβρις, υποταγή, υποτέλεια, υστεροβουλία, φαυλότης, ψευτιά, ωχαδελφισμός. Ωχριούν οι χαρακτηρισμοί, αποδεικνύονται επιεικείς απέναντι σε άτομα που αποκαλούσαν τους αντιπάλους τους Τσολάκογλου, όταν ψήφιζαν ηπιότερα μέτρα από τα τωρινά, κράδαιναν πανό στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοβουλίου και κραύγαζαν μαζί με τους διαδηλωτές του κόμματός τους: «Πουλήστε τη ΔΕΗ, πουλήστε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια».
Ραθυμούν τούτες τις μέρες στα έδρανα. Τους θύμισε τους ένδοξους καιρούς ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους. «Ελληνα Λιμενικέ, υπογράφουμε τη διά βίου φτώχεια σου», υπενθύμισε ο πρόεδρός τους, όμως εκείνοι παρίσταναν τους Κινέζους· Cosco και ξερό ψωμί. Οι περισσότεροι από δαύτους διαβεβαίωναν μέχρι πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. «Ούτε ένα ευρώ» προεξοφλούσε στην «Εφ.Συν.» ο αρχηγός και ψιττάκιζαν τα έγκυρα λόγια του. Είναι τσακωμένος με την αριθμητική, είπαμε, ωστόσο απ’ το μηδέν στα 4 ή 5 δισ. η απόσταση δεν φαντάζει αμελητέα.
Τα παντελόνια επιστράτευσαν –άλλα λόγια· ν’ αγαπιόμαστε– και τα ’βαλαν με τον σεξισμό, επειδή ο Λοβέρδος αξίωσε από τον Τσάκα-λόττο να τιμήσει τα μπατζάκια του και να παραιτηθεί εξαιτίας της τσάμπα μαγκιάς του περί αφορολογήτου. «Οραματιζόμαστε μια κοινωνία που θα υπάρχει και στη γλώσσα και στην πραγματικότητα ότι ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό,τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό και αυτό είναι που θέλουμε να φέρουμε αλλαγή σ’ αυτήν την κοινωνία». Προς το παρόν, βέβαια, της αλλάζουν τα πετρέλαια και μένουν κενές περιεχομένου οι μύχιες επιθυμίες του υπουργού Οικονομικών, όπως τις εκμυστηρεύτηκε σε σόλοικα ελληνικά.
Σηκώνουν τόσο θόρυβο για τις περισκελίδες, προσπαθώντας να κρύψουν ότι τους κολλάει γάντι το εξόχως σεξιστικότερο «ρόμπες» και δη ξεκούμπωτες. Διότι δεν φτάνει που σοδομίζουν στο σώμα της κοινωνίας, μας κοροϊδεύουν κι από πάνω με παιδαριώδη φληναφήματα. Το επίμαχο ένδυμα, άλλωστε, έγινε γιούνισεξ, αφότου ο Μητσάκης έγραψε το θρυλικό «κι όπως πας σε λίγα χρόνια θα φορέσεις παντελόνια Βαλεντίνα, Βαλεντίνα». Απόψε θα πουν πάλι σε όλα «ναι». Πρωτίστως σε όσα αναφέρονται στις πρώτες παραγράφους.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ