Τσίπρας: «Δεν θα διαψεύσουμε τον ελληνικό λαό»

Ο Αλέξης ΤσίπραςEUROKINISSI
«Τον Μάη του 19, όχι μόνο δεν θα έχουμε 4ο μνημόνιο όπως λέει σήμερα η Ν.Δ., αλλά θα διανύουμε ήδη σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο εκτός μνημονίων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα που ήρθαν προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως το εν λόγω νομοσχέδιο θα έχει «δυσκολίες» -όπως είπε-, ωστόσο τόνισε πως παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Επίσης υποστήριξε πως τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία, δηλαδή εάν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 
Τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει με το ΔΝΤ δεν υπάρχει καμία
περίπτωση να εφαρμοστούν αν δεν πάρουμε λύση για το χρέος.

Όπως υποστήριξε, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Ο ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, τις θυσίες
 και τον καθημερινό επικοινωνιακό πόλεμο ξέρει πολύ καλά ποιοι
 είμαστε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «στρατηγική επιλογή» που θα αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους.
Μπορεί για εκείνους, η ενίσχυση των χαμηλών στρωμάτων να
είναι «φερετζές», αλλά για χιλιάδες συμπολίτες μας είναι
σημαντική ενίσχυση.
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ασύλληπτη εργασία ψεύδους και παραπλάνησης της κοινής γνώμης». Επίσης, έκανε λόγο για κινδυνολογία από πλευράς του προέδρου της Ν.Δ., τον οποίο χαρακτήρισε ως ψευδοπροφήτη «που προβλέπει και ζητά εκλογές, κόφτες και δεν γίνεται τίποτε».
Με τον κο Μητσοτάκη δεν έχουμε την ίδια διαδρομή. Τι σχέση
 έχουν αυτοί που έδιναν μάχη για καρέκλες με εμάς που δίνουμε
 μάχη για τη χώρα;
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)