Μνημονικό μνημονιακού ελέφαντα σε ενυδρείο

Ιβάν Σαββίδης«Κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος» συμβούλευσε τους Ελληνες ο Ρώσος ομογενής | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γυρόφερνε στα ζόρικα σχολειά της Αττικής, ώσπου να διοριστεί στα όρη της Κρήτης, φίλος, αναπληρωτής δάσκαλος. Περί τις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε, Γενάρη μήνα, στο Μενίδι, σε Δημοτικό με κάμποσους Ρωσοπόντιους μαθητές, οι γονείς των οποίων εγκατέλειπαν άρον άρον τη Σοβιετία. Επεφτε αργά το Πάσχα εκείνη τη χρονιά κι η Αποκριά διαρκούσε ώς τα μέσα του Μάρτη. Την τίμησαν δεόντως με αλλεπάλληλα μασκαρέματα και συναφείς εκδηλώσεις. Στη γιορτή για το Εικοσιένα, έπειτα από λίγες μέρες, ζητήθηκε από τα παιδιά να βάλουν στολή, εάν έχουν.
Υπερήφανοι περιφέρονταν ήδη στο προαύλιο αρκετοί φορώντας φουστανέλες ή νησιώτικες βράκες, όταν κατέφτασε ασθμαίνων πιτσιρικάς εκ Πόντου ορμώμενος, προκαλώντας γενική θυμηδία. Είχε μεταμφιεστεί Μπάτμαν. Απόρησε με τα τρανταχτά χαχανητά της ομήγυρης. «Εσείς δεν μας είπατε να ’ρθούμε ντυμένοι;» ψέλλισε ενεός, καταπίνοντας την προσβολή. Δεν ήξερε ο καψερός και δεν του ’κοψε να ρωτήσει. Αφελής όσο και ο ανήλικος συμπατριώτης του αποδείχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Θέλησε να ανταποδώσει με επαίνους το δωράκι των 38 εκατ. ευρώ στον πρωθυπουργό, αγνοώντας ότι στην Ελλάδα τα καλά λόγια επιχειρηματία προς πολιτικό δέον όπως εκφέρονται με φειδώ.
Αψύς, ανοιχτοχέρης και δαψιλής, άφησε τον εαυτό του ελεύθερο να τα πει τσεκουράτα. Προδόθηκε, ωστόσο, από το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, καθώς οι αδέξιοι διθύραμβοι εξέθεσαν στο έπακρο τον αριστερό εκλεκτό του. «Κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος» συμβούλευσε τους Ελληνες ο Ρώσος ομογενής και ράγισαν απ’ τα δάκρια ώς και τα μπετά. Τον παραλλήλισε μάλιστα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ακούγοντάς τον την Παρασκευή στη Βουλή, ήμουν έτοιμος να τον χειροκροτήσω. Εγώ έναν τέτοιο πρόεδρο θέλω» συμπλήρωσε. Λιμάνια, κανάλια, μπίζνες με το κράτος, «πολλά τα λεφτά, Αρη». Το τελευταίο δεν το είπε. Εξάγεται, όμως, αβίαστα από τα συμφραζόμενα.
Λαχανόφυλλα στην τσέπη κι άγιος ο Θεός. Καταχέριασε, παρεμπιπτόντως, τον Κούλη να βγάλει το άχτι του επειδή καταψήφισε τη φωτογραφική ντροπολογία. «Με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές» τόνισε, προβλέποντας ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξεμάνη όχι τόσο εναντίον του Ιβάν, όσο κατά του ΘΑλέξη. Δυστρόπησαν με τον αρχηγό ακόμα και ακραιφνείς συριζαίοι. Μα να αμαυρώνει το μεγάλο κεφάλαιο κοτζάμ άσπιλο κομμουνιστή ηγέτη, κατά πώς λέει κι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Αλλού νυχτωμένος αυτός. Σε γυάλα μάλλον ζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς. Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός πασών των θαλασσών.
Αναψε και κόρωσε, σαν θερμαστής σε ατμόπλοιο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσάπτοντας στη Συγγρού ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση. «Λαγός την πτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», πρόσθεσε. «Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το γεγονός η αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί κάποια στιγμή να κυβερνήσει την Ελλάδα να διακατέχεται από τη λογική του χρυσόψαρου. Ξέχασαν τα “Ζάππεια”, ξέχασαν προεκλογικά τις δεσμεύσεις τους και τι έκαναν μετά». Ο ίδιος διαθέτει, απεναντίας, μνημονικό μνημονιακού ελέφαντα κλεισμένου σε ενυδρείο. Θυμάται τα παλιά, αλλά λησμονεί τα πρόσφατα. Για τα «θα» της Θεσσαλονίκης και το σύντομο ανέκδοτο που άκουγε στο όνομα «παράλληλο πρόγραμμα», κουβέντα. Στο τσαρδί του κρεμασμένου δεν μιλάνε για τσιπρί, αγαπητέ.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ