Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος


Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, για το οποίο επικρατεί αισιοδοξία στις Βρυξέλλες,  θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον ΓερούνΝτάισελμπλουμ και την επιστολή που προσκόμισε στην ολλανδική βουλή, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε κάποιου είδους δέσμευση. 
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή και συνεπώς τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ επικαλέστηκε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου του 2016, το οποίο καθιστούσε σαφές πως επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθούν μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, δηλαδή το 2018, και αυτό μόνο αν κριθεί απαραίτητο.
Στην επιστολή αυτή, επισημαίνεται το αίτημα του ΔΝΤ, να προσδιοριστούν συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ ωστόσο δεν βιάζεται για την εφαρμογή της.
Σύμφωνα λοιπόν με την ολλανδική επιστολή, ο ESM αναμένεται να καταθέσει προτάσεις σχετικά με την πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου