Αποθέωση του Guardian για το νέο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη

Το νέο βιβλίο του Γιάνη ΒαρουφάκηΟ γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, που υπογράφει την παρουσίαση, υποστηρίζει πως το βιβλίο που περιλαμβάνει πολιτικά απομνημονεύματα είναι «από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών» | ΕΦ.ΣΥΝ.
Στην κατηγορία «βιβλίο της εβδομάδας» φιλοξενεί ο βρετανικός Guardian τη νέα συγγραφική προσπάθεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Το νέο βιβλίο ονομάζεται «Adults in the Room» και κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται και στα ελληνικά με τον τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι».
Ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, που υπογράφει την παρουσίαση, υποστηρίζει πως το βιβλίο που περιλαμβάνει πολιτικά απομνημονεύματα είναι «από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών» και προσθέτει πως ο συγγραφέας του «δίνει μία από τις πιο ακριβείς και λεπτομερείς περιγραφές της σύγχρονης εξουσίας, που γράφτηκε ποτέ».
Στο βιβλίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις δραματικές διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού (2015), για το δημοψήφισμα, για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαλόγους με τους ομολόγους του, στα Eurogroup.
Ο Γ. Βαρουφάκης, καταφέρεται εναντίον της Μέρκελ και του Σαρκοζί, καταλογίζοντας τους ευθύνη καθώς: γνώριζαν πως το πρώτο μνημόνιο ήταν μια καταστροφή και δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν.
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο συγγραφέας του βιβλίου παρατηρεί ότι «ενώ ο Τσίπρας πολέμησε και κέρδισε ένα έντονα συναισθηματικό δημοψήφισμα, επέλεξε να συμβιβαστεί υπό τον φόβο μιας επανάληψης του ελληνικού εμφυλίου».
Σε άλλο σημείο του άρθρου, ο Πολ Μέισον προσθέτει τη δική του οπτική γωνία των γεγονότων και σχολιάζει πως η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα -μετά το δημοψήφισμα- ήταν σωστή.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος επιχειρηματολογεί επ' αυτού αναφέροντας: «Για τον Τσίπρα, το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στη λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω, σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων που γαυγίζουν». 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ