Ποια είναι η υπερτροφή του μέλλοντος σύμφωνα με τη NASA


Η NASA δεν έχει επιλέξει τυχαία αυτή την τροφή ως κύρια πηγή διατροφής των αστροναυτών της, ούτε φυσικά την έχει χαρακτηρίσει τυχαία ως υπερτροφή αφού περιέχει περισσότερα από 100 ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό.
Ο λόγος για τη σπιρουλίνα, την οποία βρίσκει κανείς σε μορφή σκόνης (προστίθεται σε χυμούς και σούπες), σε νιφάδες, σε σιρόπι ή κάψουλες.
Για ποιους λόγους, σύμφωνα με το Bovary, αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας τη σπιρουλίνα;
– Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και συγκρίνεται συχνά με τα αυγά για την περιεκτικότητα αυτής της ουσίας ανά γραμμάριο. Συγκεκριμένα, περιέχει ποσοστό πρωτεϊνών 55-70%.
– Είναι πηγή βιταμίνης Β1, γνωστή και ως «θειαμίνη», μια ουσία απαραίτητη για την ανάπτυξη, που συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας κατά το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Ακόμη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
– Τροφοδοτεί τον οργανισμό με σίδηρο, για το λόγο αυτό και θεωρείται το ιδανικό φυτικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους ή για περιόδους νηστείας.
Είναι εξαιρετικά υψηλή σε ασβέστιο και πιο συγκεκριμένα περιέχει 26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
– Έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου.
– Στα θετικά της ανήκει και το γεγονός ότι βοηθάει στην καλή διάθεση, χαρίζει αντοχή και ενέργεια, ρυθμίζει την όρεξη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση του βάρους.
 Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)