Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: 1, 2, 3… ΔΑ-ΝΕΙ-ΣΤΕΣ

Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Είχε κόσμο στη συγκέντρωση των #Παραιτηθείτε. Όχι τόσο, όσο οι καταγγελλόμενοι διορισμοί της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ερρίκος Ντυνάν, αλλά είχε.






























Μία μόνο μέρα πριν τη διαδήλωση των «Παραιτηθείτε», η ΝΔ, διαισθανόμενη την παταγώδη αποτυχία, ένιωσε την ανάγκη να  κρατήσει αποστάσεις από την διαδήλωση.
Τυπικά βέβαια, γιατί… την «ακομμάτιστη» και «αχρωμάτιστη» συγκέντρωση για τσάι των «Παραιτηθείτε», διοργάνωσαν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές,  Γιώργος – Κολλαγόνο- Τσουκαλαδάκης. Το πρώην στέλεχος της Δράσης και νυν της ΝΔ, Αλφρέντο Σαλτιέλ. Η Ελένη Κριτσιδήμα, υποψήφια της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά. Ο Γιάννης Χουντής, στέλεχος της ΝΔ και πρώην  μέλλος της γραμματείας Προγράμματος του κόμματος και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης… κυρίως από το μπλοκ του Άδωνη Γεωργιάδη που εσχάτως έχει αποκτήσει ισχυρούς μηχανισμούς στο κόμμα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ -και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη- Κώστας Κυρανάκης. Αυτά.
*** Με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να στηρίξει τους «Παραιτηθείτε» και ο… ακομμάτιστος Ανδρέας Λοβέρδος. Μεταξύ μας τώρα, ανησυχώ για την περίπτωσή του. Έτσι και μείνει άλλα δύο χρόνια χωρίς υπουργική καρέκλα, ποιος ξέρει που είναι ικανός να φτάσει…
*** Αν η χθεσινή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε δεν είχε στηριχθεί φανατικά από την αντιπολίτευση και σύσσωμο το μιντιακο σύστημα της διαπλοκής, δε θα άξιζε να γράψουμε ούτε μια γραμμή σχολιασμού. Και για να είμαστε δίκαιοι, τουλάχιστον η λουμπεναρία που συγκεντρώθηκε χθες στο Σύνταγμα είναι πολύ πιο αυθεντικοί από τις -τι είχες Γιάννη, τι είχα Prada- κυρίες και τους κυρίους της Φιλοθέης, της Κηφισιάς και της Εκάλης, που αγοράζουν σε χονδρική το κολλαγόνο του Τσουκαλαδάκη.
*** «Υπέγραψαν λιτότητα μέχρι το 2060, αυτοί είναι. Ζητάμε δραστικές περικοπές δαπανών παντού», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες. Σχεδόν 8 χρόνια ανθρωπιστικής κρίσης, πλήρους καταστροφής της κοινωνικού κράτους, μιας «προσαρμογής» που όμοιά της δεν έχει υποστεί ξανά χώρα εν καιρώ ειρήνης, με δραματικές περικοπές παντού… και οι #Παραιτηθείτε μαζεύτηκαν χθες για να ζητήσουν και άλλες περικοπές. «Να μην κάνουμε μαγκιές στους δανειστές μας», όπως ακούστηκε. Πρέπει να είχαν και στην Τροία κίνημα #Παραιτηθείτε… ήταν αυτοί που έλεγαν «ααα τι ωραίο ξύλινο αλογάκι, ας το βάλουμε μέσα»
*** Πέρα από την πλάκα, αυτό που διαβάσαμε σήμερα στο ρεπορτάζ της Ντίνας Δαμασκοπούλου, για την «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι ίσως ο καθρέφτης της ανθρωπογεωγραφίας των «Παραιτηθείτε» και αντικατοπτρίζει με ακρίβεια χιλιοστού την ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαβάστε και δείτε την παρακάτω φωτογραφία… και θα καταλάβετε. Δε χρειάζεται σχολιασμός.
*** To παρακάτω βίντεο, είναι επίσης αντιπροσωπευτικό της χθεσινής συγκέντρωσης. Μια μεσήλικη κυρία βρίσκεται στο βήμα της μικροφωνικής που είχε στηθεί και κάνει μια ομιλία βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα του Άδωνη, τύπου «σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις». Το ύφος της, προφανώς χάλασε το γενικότερο κλίμα «αριστείας» της συγκέντρωσης και ο Στάθης – Iskar Azif – Στάικος, μαζί με τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη προσπαθούν να της κλείσουν το μικρόφωνο. Αυτή απτόητη συνεχίζει και ολοκληρώνει μέσα σε καθολική αποθέωση.
         


*** Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Είχε κόσμο στη συγκέντρωση των #Παραιτηθείτε. Όχι τόσο, όσο οι καταγγελλόμενοι διορισμοί της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ερρίκος Ντυνάν, αλλά είχε.
*** Μιας που λέμε για τη Ντόρα, περισσότερους από τους παρευρισκόμενους στο Σύνταγμα χθες, είχε πάρει μαζί της το 2006 στη διπλωματική αποστολή στη Νέα Υόρκη.
*** Διαβλέπω μια αχαριστία από την «καλή κοινωνία». Από τις 17.000 δωρεάν νοσηλίες στο Ερρίκος Ντυνάν, οι μισοί να πήγαιναν χθες στο Σύνταγμα, θα είχε σωθεί κάπως η κατάσταση… ή έστω τα βαφτιστήρια του Μητσοτακέικου.
***Υπήρχαν όμως και όμορφες στιγμές χθες στο Σύνταγμα. Όπως, για παράδειγμα, το στεφάνι που κατέθεσαν οι πρεσβείες του Παναμά, της Ελβετίας και των Νήσων Μάρσαλ στην εκδήλωση των «Παραιτηθείτε» και στο ειδικό μνημείο του Αγνώστου Καταθέτη Οφσόρ, που έχει στηθεί ειδικά για την εκδήλωση.

ΥΓ. Προσωπικά τώρα, δεν έχω παράπονο. Δύο ώρες πριν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν και μαζί μου. Με αυτή την ταπεινή στήλη, που δεν τη διαβάζει άνθρωπος. Αν υπάρχει κάτι που εκτιμώ συλλογικά στους φιλελέδες και ειδικά στους #Παραιτηθείτε, είναι το χιούμορ τους. Αυτή η νοσταλγική εσάνς των ανέμελων χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

ΥΓ2. Εξίσου αστείο με τους #Παραιτηθείτε είναι να νομίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση πως η αποτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης, νομιμοποιεί κοινωνικά την πολιτική τους. Πως έχουν αποδοχή. Δεν έχουν. Ούτε κοινωνική νομιμοποίηση, ούτε αποδοχή. Το αντίθετο.


Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ