«Εφικτή η έξοδος στις αγορές φέτος ή το 2018»


Κλάους ΡέγκλινγκΑισιόδοξος ο Ρέγκλινγκ, αλλά ζητά συμφωνία στο Eurogroup | AP Photo/Wiktor Dabkowski
Εάν παραμείνει η Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά θα μπορέσει να βγει στις αγορές είτε στο τρέχον έτος είτε το 2018 υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, η οποία θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί εφικτή της έξοδο τις αγορές και επισημαίνει, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ότι οι εκτιμήσεις του ESM αναφέρουν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί σύντομα οικονομικά στα πόδια της.
«Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018», εκτιμά ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Bild που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Ιουνίου.
Ο Γερμανός οικονομολόγος, πάντως, ζητά να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ προσθέτει ότι «Περαιτέρω καθυστερήσεις θα ήταν κακές για την Ελλάδα και την νομισματική ένωση».
Όπως σημειώνει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που προδημοσιεύει αποσπάσματα των δηλώσεων Ρέγκλινγκ προς την Bild, «η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται προφανώς τις αισιόδοξες προοπτικές για επικείμενη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πρόσφατα ότι θα μπορούσε να επιχειρηθεί μια έξοδος στις αγορές με 3ετή έως και 7ετή ομόλογα τριών έως τεσσάρων δις ευρώ, εφόσον εγκριθεί προηγουμένως η επόμενη δόση από το πρόγραμμα διάσωσης».
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ