Δημοσκόπηση: Το 53,5% να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση – Πολιτική λύση εντός Ευρωζώνης


Δημοσκόπηση της Kapa Research, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στην οποία καταγράφονται οι προτεραιότητες των πολιτών ενώ ζητούν πολιτική λύση στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ΕΕ και όχι ακραία και εξωθεσμική.

Οι ερωτώμενοι ζητούν επίσης ανάπτυξη, δουλειές και πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό, ενώ διαμορφώνεται ένα ρεύμα αισιοδοξίας με το 53,5% να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση.

Το 42,5% σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν τη χώρα από συνεχή πτώση και το 53,3% δηλώνει ότι υπάρχουν διεθνείς συμμαχίες πρόθυμες να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας με αμοιβαίο όφελος.

Οι κλάδοι στους οποίους πιστεύουν ότι συνεισφέρουν περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο αγροτικός τομέας, η ναυτιλία και ο πολιτισμός, καθώς επίσης οι επικοινωνίες και οι νέες τεχνολογίες.

Τέλος αν σήμερα είχαμε εκλογές στη έρευνα προκύπτει ότι πρώτο κόμμα θα ήταν η ΝΔ με 23,2% και θα ακολουθούσαν με 16,2% ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 6,4%.

Πηγή: To Bήμα,www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ