Κατηγορώ Μαρτίνη για το σκάνδαλο στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Συνεδρίαση της εξεταστικήςΑπό τη συνεδρίαση της επιτροπής | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία -σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαρτίνη- είναι υπεύθυνα για το σκάνδαλο στο «Ερρίκος Ντυνάν» κατονόμασε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.
Με την ιδιότητα του μάρτυρα, ο Ανδρέας Μαρτίνης συνόψισε τις κατηγορίες του μέσα σε λίγες προτάσεις:
Συνοψίζονται όλα σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος.
Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, «το Ντυνάν είναι ή το μεγάλο μου σφάλμα ή η μεγάλη μου προσφορά και είναι δικό μου δημιούργημα». Ο Ανδρέας Μαρτίνης στάθηκε σε τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που ήταν στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο δίδυμο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οποία με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στη χρεοκοπία αλλά και στην πώληση για ένα ... το νοσοκομείο. 
Ο μάρτυρας είπε πως το νοσοκομείο ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Μετά το 2006 άλλαξε το καταστατικό και ισχυρίστηκε πως εκείνη την εποχή επρόκειτο να εισρεύσει «πολύ χρήμα από ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο - και το ΔΣ από 10μελές έγινε 7μελές». 
«Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν ήδη ψηφισμένο το νέο καταστατικό και ο πρόεδρος του νοσοκομείου αποστερείτο των οικονομικών αρμοδιοτήτων οι οποίες πήγαν στον τότε αντιπρόεδρο τον κ. Στεργίου... Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετά άρχισε η ιστορία», δήλωσε ο μάρτυρας, ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο υποστήριξε πως παραπλάνησε και τη Βουλή ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα μας "έφτυσε" και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών». «Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου», είπε ο μάρτυρας.
Επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου, ο υπουργός επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή, είπε ο κ. Μαρτίνης, συμπληρώνοντας πως «τότε επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί... το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς».
Αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί ο ίδιος μαζί με ολόκληρο το Δ.Σ. Ισχυρίστηκε πως του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε».
Για τον Μάκη Βορίδη δήλωσε πως πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου. Σε ερώτηση αν ο Μάκης Βορίδης συνέβαλε στην πορεία προς τον πλειστηριασμό απήντησε «Ναι».
Αναφερόμενος στον πλειστηριασμό, δήλωσε πως το τίμημα των 115 εκατ. ευρώ «δεν ήταν τίποτε, καθώς το κέρδος δεν ήταν μονοσήμαντο», ενώ μίλησε για «φωτογραφικό διαγωνισμό». Υποστήριξε πως «αν δεν ήταν η διοίκηση Γεωργιάδη θα είχα λειτουργήσει διαφορετικά, θα καταλάβετε αν δείτε το μνημόνιο».
Επίσης, ο κ. Μαρτίνης μίλησε για 17.000 δωρεάν νοσηλείες -ανάμεσα τους εκατοντάδες πολιτικοί- εκ των οποίων μόνο οι 1.700 αφορούσαν απόρους. Όταν ρωτήθηκε για το ποιοι δέχτηκαν δωρεάν νοσηλεία, δήλωσε πως δεν μπορεί να πει ονόματα «λόγω του ιατρικού απορρήτου».
Η συνεδρίαση του μάρτυρα και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη, 14 Ιουνίου.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ