Από την Ελλάδα η υψηλότερη απορρόφηση πόρων της Ε.Ε.

Στο Μέγαρο Μαξίμου | EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Στη συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, συζήτησαν την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις σεισμόπληκτες περιοχές. 
Η Επίτροπος συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς η Ελλάδα παραμένει από το 2015 μέχρι σήμερα η χώρα με την υψηλότερη απορρόφηση, που ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, συμφώνησαν στη σημασία συνέχισής της πολιτικής συνοχής απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που επιδιώκουν λιγότερη Ευρώπη.
Η κ. Κρετσού τόνισε την πρόθεση της Κομισιόν να βρει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών.
Νωρίτερα, η ίδια μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο δήλωσε ότι «θα δείξουμε τη διάθεσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα απαραίτητα μέσα που διαθέτουμε.
»Το κέντρο έκτακτης ανάγκης, τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας εάν το χρειαστεί η Ελλάδα και βεβαίως τη χρηματοδότησή μας, διότι πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των κεφαλαίων μας και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εξασφαλίζουμε την οικονομική ανάπτυξη των νησιών παρά τη δύσκολη κατάσταση. Συνεπώς, η αλληλεγγύη είναι η λέξη κλειδί μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού».
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Πηγή www.efsyn.gr                                                                                                                                                       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ