Γιατί η ΝΔ θέλει ιδιωτικές εταιρίες στη συγκομιδή των σκουπιδιών;

Γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή;


Την ώρα που η ατμόσφαιρα από τα σκουπίδια και τις υψηλές θερμοκρασίες είναι σχεδόν αποπνικτική σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως παίζει το δικό της «παιχνίδι» γύρω από το ζήτημα της συγκομιδής των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχη της, Μάκη Βορίδη, ζήτησε από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να μπλοκάρουν, ψηφίζοντας «λευκό», την αναστολή της απεργίας στους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ν’ ανοίξει έτσι η πόρτα στις ιδιωτικές εταιρίες που τόσο επιθυμεί.

«Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη πρόταση που ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει: «Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος».

«Μήπως το μέλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άλλο;», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος καχύποπτος. Γιατί ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων μιας ιδιωτικής εταιρίας και των υπαλλήλων ενός Δήμου στη συγκομιδή των σκουπιδιών; Είναι οι πρώτοι πιο δυνατοί ή ίσως πιο ορεξάτοι από τους δεύτερους; Όχι. Η μοναδική διαφορά είναι ότι η ιδιωτική εταιρία ίσως, λέμε ίσως, μπορεί να δίνει προμήθειες στον εκάστοτε πολιτικό, κόμμα, φορέα επειδή ανέλαβε το έργο. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές. Οι Δήμοι δεν μπορούν να δώσουν καμία προμήθεια. «Μήπως γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η επιμονή;», θα μπορούσε να ξαναρωτήσει ο καχύποπτος που λέγαμε.

Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)