Σόιμπλε και Βέμπερ πιέζουν για αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, τονίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές


Σκληρή γλώσσα κατά του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, χρησιμοποιούν με ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με αφορμή τις αναφορές του Βέμπερ στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, επισημαίνει ότι τα σχόλια του Βέμπερ «αποκαλύπτουν αυτό που ο ίδιος και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδίαζαν: να εργαστούν προς την αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα».
Ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει, επίσης, ότι οι Βέμπερ και Σόιμπλε«αντί να εφαρμόσουν τις αρχές των σταθερών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών στη διαχείριση της ελληνικής κατάστασης, φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο να βοηθήσουν τους φίλους τους στο ΕΛΚ, τη Νέα Δημοκρατίασχεδιάζοντας μια κυβέρνηση κρίσης που θα ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού».
Συνεχίζοντας, ο Μπούλμαν χαρακτηρίζει «γελοία» την ερμηνεία του Βέμπερ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν είναι αρκετά αξιόπιστη για να ανταποκριθεί το Eurogroup στις δεσμεύσεις του.
Επισημαίνει, επίσης, ότι «ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος αποδείχθηκε μακράν ο πιο αποτελεσματικός, ικανός και διαφανής εταίρος στο Eurogroup» και ότι παρ’ όλα αυτά, «ο Βέμπερ και ο Σόιμπλε φαίνεται να προτιμούν τις αναποτελεσματικές συντηρητικές κυβερνήσεις στο τιμόνι των χωρών της ευρωζώνης, με κάθε τίμημα».
Προσθέτει, μάλιστα ότι κάτι παρόμοιο συνέβη όταν το ΕΛΚ υποστήριζε τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος κατά την ισπανική κρίση δεν κατάφερε ποτέ να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει «εξωφρενική» και «σκανδαλώδη» τη θέση του Βέμπερ για την Ελλάδα.
«Η Ευρωζώνη πρέπει να εργαστεί με εποικοδομητικό πνεύμα για να επιτύχει μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Στην παρούσα κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να αντέξει πολιτικές ίντριγκες και ιδεολογικά δόγματα», αναφέρει ο Μπούλμαν.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)