Μειώθηκε η πιθανότητα ενός Grexit

Grexit
Η συμφωνία του Eurogroup επέδρασε θετικά στους επενδυτές που θεωρούν ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μειώθηκε όσο ποτέ άλλοτε. Σε αυτό καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών Αγοράς Sentix.

Το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις

Σε τελευταία έρευνα που διενεργεί συστηματικά το Ινστιτούτο, οι επενδυτές εκτιμούν ότι κίνδυνος Grexit σε χρονικό ορίζοντας ενός χρόνου έχει μειωθεί δραστικά και φτάνει στο 5,3%, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο οίκος μετρήσεων.
Πρόκειται για μείωση σχεδόν 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, που σημαίνει ότι είναι το πιο χαμηλό ποσοστό που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος το 2012. Η έρευνα έγινε την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή λίγο μετά το συμβιβασμό ανάμεσα στο Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επίλυση της ελληνικής κρίσης και συμμετείχαν σε αυτή 100 επενδυτές.
Στην έρευνα έχουν καταγραφεί εν μέρει και οι θετικές αντιδράσεις από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Moody΄s, ο οποίος αναβάθμισε από ουδέτερες σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έγινε αισθητή και στις χρηματαγορές.  
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)