Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

«Ταφόπλακα» στον Πήγασο από Μπόμπολα

ΕUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την έντονη απογοήτευσή τους για τη στάση του εκδότη Φώτη Μπόμπολα εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο Πήγασος, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη. 
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν πως ο κ. Μπόμπολας «δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την επανακυκλοφορία» των εφημερίδων, «παρόλο που του επισημάνθηκε ότι αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειδικής διαχείρισης οδηγώντας την εταιρία πιο κοντά στην άμεση πτώχευση».
Με βάση τα νέα δεδομένα πηγαίνει πως αναβολή η τριμερής που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη. Αντίθετα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εκπροσώπων των εργαζομένων έχει ως εξής:
Συνάδελφοι,
όπως ήδη θα γνωρίζετε συναντηθήκαμε νωρίτερα με τον εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα σε συνέχεια επιστολής που του είχαμε απευθύνει με στόχο να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά στα δεδουλευμένα μας, τις αποζημιώσεις και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Δυστυχώς και από τη συνάντηση αυτή δεν προέκυψαν για ακόμα μία φορά θετικές ειδήσεις.
Ο κ. Μπόμπολας από την αρχή της συζήτησης όχι μόνο δεν παρείχε καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, αλλά αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά ακόμα και το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων στο υποθετικό σενάριο λήξης της απεργίας εφόσον θα υπήρχε αντίστοιχη απόφαση γενικής συνέλευσης, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την επανακυκλοφορία τους. Κι αυτό παρόλο που του επισημάνθηκε ότι αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειδικής διαχείρισης οδηγώντας την εταιρία πιο κοντά στην άμεση πτώχευση.
Τούτων δοθέντων θα ενημερώσουμε το υπουργείο Εργασίας και τα Σωματεία για πιθανή αναβολή της αυριανής τριμερούς δεδομένου ότι ο ίδιος – όπως μας είπε – δεν πρόκειται να παραστεί τόσο εξαιτίας προγραμματισμένου εκ των προτέρων ραντεβού του όσο και επειδή δεν υπάρχει κάτι νεώτερο απ΄όσα έχουν ήδη ειπωθεί.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 16.00 σε αίθουσα που θα μας παραχωρήσει το ΕΒΕΑ καθώς στην ΕΣΗΕΑ θα διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές.
Πηγή www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου