Άρση των capital controls και επαφές με επενδυτές

Φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi
Αλλάζουν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προαναγγέλλει την οριστική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο, για επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων υποστήριξε πως το ζήτημα των capital controls αποτέλεσαν συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς τη χώρα και πρόσθεσε πως αυτή η περίοδος βαίνει προς το τέλος της. «Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Δ. Τζανακοπουλος είπε πως επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης στη χώρα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, κάτι που  αποτυπώνεται ήδη και στους βασικούς δείκτες της οικονομίας.
Στο μεταξύ, αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που κατά το επόμενο διήμερο, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο υπουργός θα αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία «έχει εισέλθει σε περίοδο ανάκαμψης» διαμορφώνοντας, μετά και την συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, «κλίμα εμπιστοσύνης για προσέλκυση και αύξηση επενδύσεων», σύμφωνα με το ΥΠ.ΟΙΚ.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ