Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Το όνομά της ήταν Ντανιέλα Πρελορέντζου, 62 χρονών και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η Ντανιέλα πέθανε την Παρασκευή, δουλεύοντας δύο βάρδιες πάνω σε σκουπιδιάρικο.

Το όνομά της ήταν Ντανιέλα Πρελορέντζου, 62 χρονών και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η Ντανιέλα πέθανε την Παρασκευή, δουλεύοντας διπλοβάρδια πάνω σε «σκουπιδιάρικο».
Oι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα δεν είναι ορατοί, παρά μόνο όταν «απεργούν και μας γεμίζουν σκουπίδια», όπως λένε στο μέτωπο της «λογικής» και της «αριστείας». Όταν διεκδικούνε το ελάχιστο δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης… για να συνεχίσουν, δηλαδή, να μαζεύουν τα απορρίματα μιας κοινωνίας που υπερκαταναλώνει, χρησιμοποιεί και απορρίπτει εν ριπή οφθαλμού.
Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα είναι όμηροι των Δήμων, της πολιτείας και των διεφθαρμένων εργατοπατέρων, συνδικαλιστών, που δουλεύουν για τα μικροπολιτικά συμφέροντα των «μεγάλων» κομμάτων στα οποία ανήκουν.
Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα έχουν ένα κοινό με τους καναλάρχες… μαζεύουν σκουπίδια. Περισσότερο απ’ όλους, τους μισούν τα υπαλληλάκια και οι λακέδες. Τους μισούν γιατί ακόμα και μετά από διπλοβάρδια σε «σκουπιδιάρικο» καταφέρνουν να είναι πιο καθαροί από αυτούς που σουλατσάρουν στους διαδρόμους των καναλιών, έρποντας και γλείφοντας… και ζητώντας ιδιωτικοποιήσεις παντού, μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο. Κυρίως οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι σαν τη Ντανιέλα είναι θύματα μιας διαρκούς βίας που -συνεχίζεται να- ασκείται με συνέπεια, εδώ και 8 χρόνια, πάνω στους αδύναμους. Μιας ανείπωτης βίας που τα θυματά της δεν γίνονται ποτέ είδηση στα Δελτία των 8.
Μην τη ξεχάσεις. Το όνομά της ήταν Ντανιέλα Πρελορέντζου και μάζευε τα σκουπίδια μας…

ΥΓ.
Σήμερα το πρωί (χθές), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ (που αλλού;) δήλωσε εκφράζοντας το κόμμα του: «Πρόκεται προφανώς για ευσυνείδητη λειτουργό (γιατί έκανε διπλοβάρδια με καύσωνα) αλλιώς θα την έκανε κοπάνα και δεν θα σηκωνόταν να πάει στη δουλειά. Μ’ αυτή την έννοια έχει το σεβασμό μας«.
«Με αυτή την έννοια έχει το σεβασμό μας»! Το καταλάβατε; Για τη συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη συμμορία που χρεοκόπησε τη χώραο εργαζόμενος κερδίζει το σεβασμό τους όταν πεθαίνει κάνοντας διπλοβάρδια… όταν «σκίζεται» στη δουλειά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όταν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά,  η πρώτη ομάδα εργαζομένων στην οποία επιτέθηκε απολύοντας τες, ήταν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Και για να προλάβω μερικούς κακεντρεχείς, φυσικά και στη ΝΔ λυπούνται όταν πεθαίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Τους θέλουν υγιείς, ώστε να μπορούν να δουλεύουν αργότερα, για φιλοδωρήματα, στους φίλους τους… όταν ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου