Παραδοχή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων για τη Χ.Α.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη συνέντευξή του στο Politico, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε σήμερα στην Ολομέλεια ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Aριστεράς, εκτός από τη δολοφονία Φύσσα» και υποβάθμισε συνειδητά τη δολοφονική και βίαιη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Μόνο μετά από ώρα και ύστερα από την ευθεία ερώτηση του πρωθυπουργού για τον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε να παραδεχτεί ότι είναι νεοναζιστική-εγκληματική οργάνωση, αποδεικνύοντας έτσι τον μικροπολιτικό χαρακτήρα των δηλώσεών του για το θέμα τις τελευταίες ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο διάλογος των δύο ανδρών είχε ως εξής:
Τσίπρας: Εμείς θεωρούμε ότι η Χ.Α., πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι εγκληματική οργάνωση. Εσείς συμφωνείτε, κύριε Μητσοτάκη, μ' αυτό;
Μητσοτάκης: Η Χ.Α. είναι νεοναζιστική με στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης
Νωρίτερα, απαντώντας στον πρωθυπουργό που του καταλόγισε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του (σ.σ. «Η Χρυσή Αυγή υπήρξε τόσο εξτρεμιστική και χυδαία ώστε περιθωριοποιήθηκε και είναι σαν να μην υπάρχει. Η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια») «ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή, γιατί μαζί με τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση. Όχι σ' εμένα αυτά!»
Εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε για την πρόσφατη συνέντευξή του: «Για να μη θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ευπρόσδεκτες. Στο Politico υπήρχαν κάποιες δικές μου φράσεις και επιμένω σε αυτό: Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς. Θα πείτε ' εμένα ντροπή μου; Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Εχετε αντιληφθεί ότι μιλάτε σε κάποιον ο οποίος έχει θρηνήσει θύματα από αυτή την τρομοκρατία; Η ιστορία δεν παραγράφεται».
Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού: «Ο λαός θυμάται και γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Όπως η κατάργηση του Συντάγματος, το 1967. Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, η δολοφονία Πέτρουλα, η δολοφονία Τεμπονέρα;»
«Μίλησα για το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά»,ανταπάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Δεν είπα ότι αυτές οι οργανώσεις προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπα της εξωκοινοβουλευτικής άκρας αριστεράς».
«Στην προσπάθειά σας να χρυσώσετε το χάπι επιμένετε σε κάτι ανιστόρητο. Δεν υπήρξαν στην Ελλάδα και την Ιταλία κρούσματα οργανωμένων επιθέσεων από ομάδες της άκρας δεξιάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι δεν θα αναγνωρίσει «ως αριστερή ιδεολογία κάποιον που αφαιρεί ανθρώπινη ζωή».
• Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι «η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από την άκρα αριστερά. Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός...»
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)