Μητσοτάκειες θεωρίες…

Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Οικονομία, στη Βουλή, έχουν το ίδιο "βάρος" με τα όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή στο Politico...


Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Τι κι αν λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε με σθένος προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Λουξεμβούργο; Τι κι αν διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά ότι επιβάλλεται να μάθει ο ελληνικός λαός για τις δεσμεύσεις που εμπεριέχονται στη συμφωνία;
Δέκα λεπτά μίλησε όλα κι όλα για το θέμα και γελούν ακόμα και οι φρούραρχοι με αυτά που άκουσαν από το στόμα του. Τι είπε; Πως η διαπραγμάτευση του 2015 κόστισε 100 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και ότι η ρήτρα ανάπτυξης θα είναι επιζήμια για το χρέος.
Τα ρα τα τα ταν. «Συγχαρητήρια Κυριάκο, μόλις κέρδισες ένα αρκουδάκι», είπε ο εργαζόμενος στο λούνα παρκ, ενώ την ίδια ώρα οικονομολόγοι κάθε σχολής σκέψης έσκιζαν τα πτυχία τους και χόρευαν καλαματιανό έξω από τη Βουλή.
Στο υπόλοιπο της ομιλίας του αναφέρθηκε στα tweets του Καμμένου, στις αναρτήσεις του Πολάκη στο facebook, σε «πεντάρες», στον Μαρξ, στη δεκαετή προσφορά του στον ιδιωτικό τομέα ως εργαζόμενος σε τράπεζες (για τον μισθό του στη θυγατρική της Εθνικής, δυστυχώς, δεν είπε τίποτα) και άλλα ωραία. Βλέπετε έκλεισε η αξιολόγηση και έπρεπε να γεμίσει χρόνο…
Ο Μητσοτάκης μίλησε και για το στεγνό «ξέπλυμα» που έκανε στη Χρυσή Αυγή μέσω του περιοδικού «Politico» την περασμένη εβδομάδα και εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Όχι, δεν είπε συγγνώμη στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, ούτε στους συγγενείς των υπόλοιπων θυμάτων, Ελλήνων και μεταναστών, από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε μόνο να «χρυσώσει» το… χάπι, μιλώντας για «τρομοκρατία» και όχι για «βία», όπως έκανε στο περιοδικό, αλλά και για «άκρα αριστερά» και όχι για «αριστερά», λέξη την οποία χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξη. «The violence has been almost exclusively from the left in recent years», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, για όσους δεν θυμούνται. Κατά τα άλλα είπε πως εμμένει στην άποψή του, γιατί έτσι προφανώς του πρότειναν οι επικοινωνιολόγοι του. Αυτοί, βρε, που του είπαν να μιλήσει σε αγρότες που θα κάθονται σε μπάλες με… σανό.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «δόλωμα» στο ακροδεξιό κοινό και θα το ξανακάνει. Η «δεξαμενή» ψήφων από εκείνη την πλευρά – και δεδομένη την απογοήτευση αρκετών ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής – φαίνεται πως είναι μεγάλη. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ακροδεξιά κόμματα; Η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου, η «Εθνική Ενότητα» των Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου και η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.
Ε, να μην φάει κανά ψάρι και ο Κυριάκος;
Υ.Γ.: «Πλουμπίδης, Μπελογιάννης, Λαμπράκης, Πέτρουλας, Τεμπονέρας, Φύσσας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Γρηγορόπουλος. Όλοι τους θύματα της δεξιάς τρομοκρατίας και του παρακράτους. Το θράσος και η παραχάραξη της ιστορίας από τον Κ. Μητσοτάκη ξεπερνούν τα εσκαμμένα, αγγίζοντας τα όρια της εμφυλιακής ρητορείας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πάνος Ρήγας και προσυπογράφω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ