Η ΝΔ θέλει αρχηγό τη Φώφη… και δεν το κρύβει





















Αίσθηση, αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, έχει προκαλέσει η παρέμβαση της ΝΔ στις εσωτερικές διεργασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την εκλογή του αρχηγού στον νέο πολιτικό φορέα που σχηματίζεται.
Σύμφωνα με «γαλάζιες πηγές», τις οποίες επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, η σπουδή της Πειραιώς να εκδώσει ανακοίνωση (εν μέσω Δεκαπενταύγουστου), εφευρίσκοντας μάλιστα ζήτημα παραβίασης του Συντάγματος (!) εξαιτίας ενός δευτερεύουσας σημασίας γεγονότος στη Λέσχη Αξιωματικών Ηρακλείου με παρόντα τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προδίδει την αγωνία της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στον κεντροαριστερό χώρο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος διαδραμάτισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης.
Ωστόσο, παράγοντες της ΝΔ, που έχουν γνώση των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαφωνώντας με τη στάση που τήρησε το κόμμα τους στο επίμαχο περιστατικό, εκτιμούν ότι υπέπεσε σε «πολιτικό unfair», αφού έστω και εμμέσως άφησε να φανεί η προτίμησή του στη Φώφη Γεννηματά αντί της γραμμής πολιτικής ουδετερότητας που θα όφειλε να ακολουθήσει.
Η αφορμή…
Αφορμή για τη «γαλάζια» παρέμβαση αποτέλεσε μια συνάντηση που είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, την περασμένη Τετάρτη στη Λέσχη Αξιωματικών Ηρακλείου, στη διάρκεια των θερινών διακοπών στον τόπο καταγωγής του. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών στο δημοσίευμά της, η σύναξη, που  πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης τριών απόστρατων αξιωματικών, είχε φιλικό χαρακτήρα και παρέστησαν επίσης ακόμη δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής.
Όμως η ΝΔ έσπευσε να χαρακτηρίσει την εν λόγω σύναξη «κομματική» συγκέντρωση, η οποία καθώς πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική εγκατάσταση είναι «αντισυνταγματική» και αυτό, όπως ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, ο «φερόμενος υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», όπως «τεχνηέντως» παρουσιάζεται στην ανακοίνωση.
Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρεται: «Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η πραγματοποίηση μίνι κομματικής συνεστίασης στελεχών τουΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κοινώς Συμπαράταξης στη θερινή Λέσχη Αξιωματικών της Αεροπορίας (!!), στην παραλία του Καρτερού, χθες το μεσημέρι.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δεχτούμε ότι δε γνωρίζουν τα όσα ορίζει το Σύνταγμα για την κομματική ουδετερότητα των ενόπλων δυνάμεων και των εγκαταστάσεων τους! Ο φερόμενος για υποψήφιος πρόεδρος δεν οφείλει να το γνωρίζει; Δεν γνωρίζουν άραγετο άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος: «Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας»; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Λέσχη Αξιωματικών του Στρατού για πολιτικές συναθροίσεις και ότι με τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν το θεσμό που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων;»
Την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ έσπευσε να ανακινήση ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ένας εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αξιολογώντας προφανώς την υπόθεση ως σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Δίνοντας μάλιστα συνέχεια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, με νέο tweet δημοσίευσε στο λογαριασμό του δημοσίευμα κρητικής εφημερίδας, το οποίο υποστήριζε πως η συνα΄ντηση στη Λέσχη Αξιωματικών είχε ως «κυρίως πιάτο τη Φώφη» και έχει «ανάψει φωτιές».
Η Ν.Δ. ψηφίζει Φώφη
Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, για τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά, έχει πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων το τελευταίο διάστημα στην Πειραιώς υπό τον κ. Μητσοτάκη, στις οποίες κυριαρχεί η άποψη ότι η επικράτηση της νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έναντι των υπόλοιπων αντιπάλων της, εξυπηρετεί τη στρατηγική και τους σκοπούς της Ν.Δ. για το χώρο του Κέντρου και εκτιμάται στην Πειραιώς πως θα τη διευκολύνει να κατακτήσει την αυτοδυναμία. 
Πηγή tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ