Ο ανάγωγος της Κυριακής: Το μπαζωμένο φυγείν αδύνατο



























Ένδοξες ευρωπαϊκές στιγμές έζησε για ακόμα μία φορά η Ελλάδα, με περιοχές γύρω από την πρωτεύουσά της να πνίγονται στη λάσπη μέσα σε δύο ώρες. Τι πακέτα Ντελόρ, τι ΕΣΠΑ, τι επιδοτήσεις εκατομμυρίων κι ακόμη στην Ελλάδα του σήμερα πνίγονται άνθρωποι από καταιγίδες και σε κάνουν να ντρέπεσαι και να αναρωτιέσαι σε ποια γ@μημένη Ευρώπη του 21ου αιώνα ζούμε. 19 νεκροί και 3 αγνοούμενοι ο απολογισμός στις πλημμύρες με τα περισσότερα θύματα εδώ και 40 χρόνια σε όλη τη χώρα.
Μια καινούρια Οδύσσεια για τους ανθρώπους και ο σύγχρονος Όμηρος έτσι θα ξεκινούσε να τη γράφει. Μάνδρα μοι έννεπε, μούσα πολύτροπον…
Και μέσα στον κακό χαμό και τις καταστροφές και τον ανείπωτο πόνο, να έχεις τον ΣΚΑΪ που ψάχνει ευκαιρία να ξαναβρίσει την κυβέρνηση. Ο ΣΚΑΪ πρέπει να κάνει μια έρευνα επίσης για το πώς πρέπει να γίνονται οι αναδασώσεις. Γιατί αν σε ένα βουνό που έχει καεί βάλεις μόνο πεύκα, τότε στην πρώτη μεγάλη καταιγίδα το βουνό θα φύγει ολόκληρο. Γιατί σε κάτι άλλες χώρες τα βρίσκουν κάποιοι με τις εταιρείες αναδάσωσης για να παίρνουν προμήθειες και έτσι βλέπουμε, ας πούμε, μόνο πεύκα, ενώ πρέπει να γίνεται μελέτη ώστε η αναδάσωση να λειτουργεί σαν ανάχωμα στις καταιγίδες. Όχι να βάζεις στον φαλακρό περούκα που θα την πάρει ο πρώτος αέρας.
Αυτός ο Γιώργος Τσελίκας, ο ρεπόρτερ ντε που παίρνει τους δρόμους από τα άγρια χαράματα, πήγε και έχωσε το μικρόφωνο στο στόμα στους ανθρώπους που έχασαν το βιο τους και τους ρωτούσε: «Τι θα λέγατε στον Τσίπρα αν τον βλέπατε μπροστά σας;»
Τι θα λέγατε, επίσης, στον Μητσοτάκη αν τον βλέπατε μπροστά σας, τι θα λέγατε και στον Βενιζέλο και στον Σημίτη και στον Παπανδρέου αν τους βλέπατε μπροστά σας; Τι θα λέγατε αν βλέπατε και τον μαλάκα μπροστά σας;
Κάποια στιγμή να κηρύξουμε εθνικό πένθος για τη συνολική κατάντια μας…  
Υ.Γ.1: Ασφαλώς και θα ερωτηθεί η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικήςπου είναι αρμόδια για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ή που δεν έγιναν στη Μάνδρα. Αν έγιναν γιατί έγιναν λάθος κι αν δεν έγιναν, γιατί δεν έγιναν; Έχουν ενταχθεί τα έργα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας; Έχουν δεσμευθεί οι πόροι; Έγιναν οι διαγωνισμοί και τι ακριβώς προβλέπουν; Απαντήσεις που ψάχνουν εναγωνίως οι πληγέντες της περιοχής και οι συγγενείς των θυμάτων. Και οι αρμόδιοι πρέπει να τις δώσουν. Αυτή τη φορά οι κάτοικοι πρέπει να πάρουν μια ολοκληρωμένη απάντηση. Όταν ένα βουνό φεύγει από τη θέση του ξεκινάς από πολύ παλιά και βρίσκεις όλες τις ευθύνες σε όλους τους χρόνους. Και στο τώρα βέβαια.
Υ.Γ.2: Ναι, είναι αλήθεια ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας δήλωσαν στις 6 Νοεμβρίου, εννιά μέρες πριν το κακό, «έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της χειμερινής περιόδου».Φανταστείτε, δηλαδή, και να μην ήταν έτοιμες.

Υ.Γ.3: Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά ο αγαπημένος χουντικός της καρδιάς μας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σταματάει, λέει, τις τηλεοπτικές πωλήσεις. Και πώς θα μπαίνει το ψωμάκι στη φαμίλια; Μόνο ο βουλευτικός μισθός, τα έσοδα από τις εκδόσεις Γεωργιάδη και τα έσοδα από τα σεμινάριά του, πώς θα θρέψουν Άδωνη και σία;Τελευταίο προϊόν που πούλησε ήταν το γνωστό – από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο – νανοβιονικό γιλέκο στο οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσέδωσε ευεργετικές ιδιότητες.
Δεν ήξερες ρε Άδωνη, εσύ που δεν αφήνεις άρθρο για άρθρο αδιάβαστο, ότι η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή είχε βάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στην τηλεοπτική εκπομπή Zougla, με βάση τη σχετική νομοθεσία και τον νομό 2251/94 για παραπλανητική διαφήμιση;
Για να δούμε, θα επέμβει εισαγγελέας ή όχι; Το πρόστιμο στον Τριανταφυλλόπουλο μπήκε. Στον Άδωνη;
Υ.Γ.5: Και μιας και αναφέρθηκα στην άμοιρη Κεντροαριστέρα, ο νέος φορέας θα αποκτήσει απόψε και επίσημα αρχηγό. Οι στοιχηματικές εταιρίες παίζουν ως ακλόνητο φαβορί, με απόδοση 1,05, τη Γεννηματά.Εγώ, πάλι, αν ήμουν Ιστορία και όχι στοιχηματική, θα έπαιζα Ανδρουλάκη. Διότι η Φώφη θα τους αφήσει στου δρόμου τα μισά.
Υ.Γ.6: Τόσους πανηγυρισμούς στην Πειραιώς για τη συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, ούτε στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είδα! Θα μου πεις πάντα η μητρική εταιρεία παίρνει χαρά όταν το παράρτημα που τους αντιπροσωπεύει πάει καλά.
Υ.Γ.7: Της offshore το κάγκελο. Διέρρευσαν τα ελληνικά ονόματα που βρίσκονται στα Paradise Papers και ρίχνοντας μια ματιά βρήκα έναν παλιό μου συμμαθητή, τον λοχία μου από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Ναύπλιο και έναν πρώην ένοικο της απέναντι πολυκατοικίας που είχε φύγει «νύχτα», χωρίς να πληρώσει τα τελευταία ενοίκια.
252 καταχωρήσεις διευθύνσεων, η πλειονότητά των οποίων εντοπίζεται στην Αττική και κυρίως σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη και η Βούλα.Οι περιοχές, δηλαδή, που είχαν βγάλει «Ναι» στο δημοψήφισμα…
Υ.Γ.8: Είναι μέρες τώρα που οι Έλληνες κοιτούν συνέχεια τους ουρανούς. Δεν ξέρουν πια τι να περιμένουν και από πού. Η κυβέρνηση χτυπά αλύπητα με φόρους, ο Μητσοτάκης χτυπάει αλύπητα με ανέφικτες υποσχέσεις, ο Άδωνις, ο οποίος ούρλιαζε κάποτε για το αν είναι ηθικό να έχει κάποιος καταθέσεις εκτός Ελλάδας, έφτασε να λέει πως όταν είναι βαριά η φορολογία δικαιολογούνται οι φοροφυγάδες και οι παναμοπέιπερς. Ε, τι να κάνουν και οι ουρανοί; Συγχύστηκαν.
Υ.Γ.9: Όλοι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που ζούνε αυτόν τον εφιάλτη της λάσπης. Τα βουνά ξεκόλλησαν. Γιατί όταν το σύστημα είναι σάπιο και τα βουνά δεν μπορούν πια να σταθούν στη θέση τους.
Κουράγιο σε όλους μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ