Ο ανάγωγος της Κυριακής: Πάει η παλιά η τσέπη

























Πάει το 2017. Δεν το φάγαμε. Μας έφαγε. Η Αριστερά έχωσε βαθιά το χέρι μέσα στις τσέπες μας και πήρε τα ρέστα. Τέτοια υπερφορολόγηση και μάλιστα Αριστερή δεν γνώρισε ποτέ ο τόπος. Φόροι και λοιπές εισφορές σχεδόν ακούμπησαν το 95%. Το δράμα της ιστορίας είναι ότι οι Αριστεροί έχουν την ψευδαίσθηση ότι κάνουν κοινωνική δικαιοσύνη, επειδή μετά τη λεηλασία μοιράζουν κοινωνικό μέρισμα. Το 2017 ήταν εξοντωτικό. Η Αριστερά με κλάματα στα μάτια έκανε ότι η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ χωρίς κλάματα. Οι φτωχοί, φτωχότεροι.Επίσης, το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κοντεύει να γίνει η κωμωδία των καιρών.
Τώρα θα μας βάζουν να πληρώνουμε και τις πλαστικές σακούλες σε ό,τι αγοράζουμε, σαν μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος. Δηλαδή, το χουν ξεφτιλίσει τελείως. Δυο τύποι συζήταγαν μπροστά μου και έλεγαν για ένα παραθυράκι που άφησε ο νόμος «όταν η σακούλα έχει ένα βάρος συγκεκριμένο δεν την πληρώνει ο πελάτης». Και σχεδίαζαν πώς θα πάρουν τις βαριές σακούλες. Ψάχνουν τρόπους να γλιτώσουν έστω και έναν φόρο από τους ογκώδεις, αδίστακτους φόρους. Έφτασε η Αριστερά να έχει γίνει ο καλύτερος μαθητής της Τρόικας. Ας αφήσουν την αριστεία στον Κυριάκο, αν δεν θέλουν να περάσουν οι ίδιοι σε αχρηστία.
Αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών ετοιμάζεται να κάνει η Αχτσιόγλου. Πραγματικά δεν πιστεύουν ότι η ήρθε η ώρα να βάλουν κάποιο φρένο;;; Η Αχτσιόγλου μαζί με τον Τσακαλώτο, έχουν γίνει τα δυο αθόρυβα σαρανταπεντάρια του ΣΥΡΙΖΑ που «εκτελούν» την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Διότι η Οικονομία δεν είναι να μαζεύεις με φόρους τα λεφτά όλων και κάνεις τον καμπόσο σαν κράτος. Οικονομία είναι να αναπνέει ο άνθρωπος και σε λίγο δεν θα αναπνέει κανένας.
Έδωσα για τον ΕΝΦΙΑ, έδωσα για τον φόρο εισοδήματος, έδωσα για τον ΕΦΚΑ, έδωσα τώρα για τα τέλη κυκλοφορίας. Έδωσα, επίσης, για την αύξηση του ΦΠΑ, έδωσα για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, έδωσα για το ειδικό τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση, έδωσα για το τέλος συνδρομητών στη σταθερή τηλεφωνία, έδωσα για την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, έδωσα για τον φόρο στον καφέ.
Έδωσα, έδωσα, έδωσα… Μπάφιασα ο ανάγωγος.
Κύριε πρωθυπουργέ, τα επόμενα κουστούμια να τα ράβουμε κατευθείαν χωρίς τσέπες; Γιατί βλέπω ότι τα παίρνετε κατευθείαν χωρίς καν να μας δώσετε τίποτα.
Υ.Γ.1: Τι είναι αυτό το πράγμα με το Μητσοτακέικο, ρε παιδί μου; Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω υπάρχει ένα μέλος της «αγίας οικογένειας». Και εξηγούμαι…
Φαντάζομαι θα μάθατε για το πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που καλείται να πληρώσει η καπνοβιομηχανία «ΣΕΚΑΠ» για τελωνειακές  παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008. Οι εργαζόμενοι – μέτοχοι της εταιρείας και ο μεγαλομέτοχος, Ιβάν Σαββίδης, αντιδρούν και δικαίως αφού το 2013, κατά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δεν γνώριζαν τίποτα, αφού δεν είχε επιδοθεί η σχετική καταλογιστική πράξη.
Η Νέα Δημοκρατία παρ’ όλα αυτά αντιδρά με μπροστάρισσα τη Μαρία Σπυράκη. Ζητά να πληρωθεί το πρόστιμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και της οικονομία της περιοχής, ξεχνώντας φυσικά τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη του κόμματος και τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τόσα χρόνια.
Γιατί φωνάζει τόσο πολύ η Νέα Δημοκρατία ενώ έχει ψηφιστεί – από τον περασμένο Μάιο –  τροπολογία, η οποία απαλλάσσει τις σημερινές διοικήσεις εταιρειών για χρέη προηγουμένων διοικήσεων αν δεν είχαν γνώση αυτών όταν ανέλαβαν; Μήπως γιατί η Αλεξία Μπακογιάννη, δια της εταιρείας της «αία relate», συνεργάζεται με την «Παπαστράτος», η οποία είναι ανταγωνίστρια της ΣΕΚΑΠ; Δεν ξέρω, εγώ ανάγωγος είμαι, εκεί πήγε το πονηρό μυαλό μου. Κι επειδή άλλο οι φήμες, άλλο οι αποδείξεις, δείτε και την ανάρτηση της διαφημιστικής εταιρείας της ανιψιάς του Κυριάκου στο facebook, με την οποία γνωστοποιείται η έναρξη της συνεργασίας τους.
Υ.Γ.2: Για λογοκρισία μίλησε ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας με αφορμή το κόψιμο της εκπομπής από τον Alpha, αλλά πέρασε στα ψιλά, όπως παρατήρησα. Ε, ναι, πόσο σημαντικό είναι να καταγγέλλει κάποιος που κάνει σάτιρα ότι λογοκρίθηκε η εκπομπή του και κόπηκε με εντολή «άνωθεν»; Σιγά τώρα. Με αυτά θα ασχολούνται τα sites και οι εκπομπές; Έχουν σημαντικότερα θέματα ν’ ασχοληθούν.
Υπεύθυνος για το κόψιμο της εκπομπής του μπορεί να είναι ο Τσίπρας,μπορεί και ο Μητσοτάκης, είπε μεταξύ άλλων ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης. Ποιος από τους δύο μπορεί να έκανε το καταλυτικό τηλέφωνο; Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης; Ο Τσίπρας επειδή ενοχλήθηκε από την εκπομπή με καλεσμένο τον Νίκο Παππά ή ο Μητσοτάκης επειδή ενοχλήθηκε από τις εκπομπές με τους Κώστα Μπακογιάννη και Άδωνη Γεωργιάδη;
Εγώ λέω το δεύτερο, αλλά και από την άλλη δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ ή την κυβέρνηση να τους χαλάει κιόλας που δεν υπάρχει πλέον σάτιρα στην τηλεόραση…
Εμένα, πάντως, ο εξωγήινος μου είπε ότι ο Κυριάκος τηλεφωνεί σταθερά στα κανάλια. Δίνει εντολές ποιοι θα κοπούν και ποιοι δεν του αρέσουν. Με μεθόδους καθαρά Χούντας και με απειλές «ότι αν δεν αυτό… κι εγώ θα σου κάνω εκείνο». Αλλά τώρα αυτά τα λέει ο εξωγήινος, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον πιστέψουμε κιόλας. Εξάλλου, ο Κυριάκος φαίνεται άνθρωπος που του αρέσει η σάτιρα. Φαίνεται ότι δεν είναι κομπλεξικός ο άνθρωπος. Φαίνεται πως δεν του αρέσει το γλείψιμο και φαίνεται τύπος που δεν απειλεί. Αν δεν υπήρχαν οι Καραμανλικοί στη Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα ήταν βαθύ μαύρο.
Υ.Γ.3: Ο πατέρας Μητσοτάκης είχε πει πως ό,τι όνομα και να δοθεί στα Σκόπια, σε δέκα χρόνια θα ξεχαστεί. Εννοώντας προφανώς ότι και Μακεδονία να λεγόταν σκέτο, δεν έγινε και κάτι. Τώρα ο Κυριάκος παριστάνει τον αντιστασιακό; Μίλα καθαρά Κυριάκο, ασ’ τα σάπια.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι κατά βάθος η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων συμφωνεί στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά «κάποιοι» προτιμούν να μην λυθεί ποτέ ένα ζήτημα δεκαετιών, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε!
Και πώς να τα λένε τα Σκόπια; Ακεδονία; Μηκεδονία; Ή ένα άσχετο, Παναγιώτης, ας πούμε;
Υ.Γ.4: Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ δεν πλήρωσε ευρώ απ’ αυτά που χρωστάει και έχουν βγει ξεδιάντροπα στην αγορά και παριστάνουν τους διαφορετικούς. Τσιράκια του Κυριάκου. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που κάνει Δεξιά πολιτική, ένας Μητσοτάκης που υπόσχεται ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο μαύρο, ένα ΠΑΣΟΚ έτοιμο να ξεπουληθεί, ένα ΚΚΕ στα όρια του ανώδυνου, ένας Κασιδιάρης σε κατάσταση σιωπής για να διευκολύνει ποιους και τι, και ένα σύστημα το οποίο παλεύει να κρατήσει μια σάπια μεταπολίτευση που έχει βρωμίσει. Επικεφαλής της ιστορίας της Ελλάδας ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθαρόαιμος χουντικός, τον οποίον προσκυνούν όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτό λέγεται χώρα. Δεν ελπίζω πολλά για το 2018 γιατί είμαι ανάγωγος και έτσι μου αρέσει.
Υ.Γ.5: Περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στη Νέα Μάκρη όπου ιδιοκτήτης ψητοπωλείου ανήρτησε ταμπέλα έξω από το κατάστημά του με το εξής μήνυμα:
«Προς τα άτομα που ψάχνουν στα σκουπίδια. Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι καλύτερο. Παρακαλώ μπείτε μέσα κατά τις ώρες εργασίας για να πάρετε ένα σουβλάκι και νερό. Δεν θα κάνουμε ερωτήσεις».
Στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια δεν χωρούν ερωτήσεις. 
Δεύτε λάβετε σουβλάκι.
Είναι τυχαίο ότι η χρονιά κλείνει με μια προσφορά σουβλάκι;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ