Ντροπή σας κύριε Μοσκοβισί!





















Με περίσσιο θράσος και ύφος ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί ήρθε στην Αθήνα και αντιπολιτεύεται τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας «αβάντες» στην κυβέρνηση. Ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια και η επιτροπεία έχουν τελειώσει, ότι η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Αθήνα και ότι είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης η ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.
Είναι προφανές ότι ήρθε για να υπονομεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με όπλο το λαϊκισμό και τη δημαγωγία λέγοντας ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, επιτροπεία και λιτότητα, όπως επισημαίνει καθημερινά ο αρχηγός της ΝΔ. Πολύ σωστά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έκαναν σαφείς συστάσεις στον «χαρτογιακά των Βρυξελλών» να είναι προσεκτικός και να ευθυγραμμίζεται με τη ΝΔ, να μην αναφέρεται σε «καθαρή έξοδο» και να μην διαφωνεί ότι η κυβέρνηση είναι καταστροφική. Με απόλυτη αίσθηση εθνικού συμφέροντος ο Μητσοτάκης «τον έβαλε στη θέση του»!
Όπως συμβαίνει στη δύσμοιρη Ελλάδα, έρχονται κάποιοι ξένοι και μας «κλέβουν τα μνημόνια». Ο Μοσκοβισί προσπαθεί να ανατρέψει το σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε με σαφήνεια ότι αυτός διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Άρα με ποιο δικαίωμα έρχεσαι κύριε και λες ότι η κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει την περικοπή των συντάξεων;  

... Επιστρέφοντας πάντως στην πραγματικότητα και τη σοβαρότητα, δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί παγκοσμίως κάποια περίπτωση όπου οι διεθνείς θεσμοί επιβραβεύουν μια χώρα που ανακτά την εθνική της κυριαρχία θέλοντας να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της και μια αντιπολίτευση που να εγκαλεί τους ξένους, προκειμένου να συντηρήσει το καταρρέον αφήφημά της και τα προγράμματα φτωχοποίησης. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αντίθετα ακόμη και με τους δανειστές, η εκνευρισμένη ΝΔ ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια συνεχίζονται και ότι οι συντάξεις των Ελλήνων πρέπει να περικοπούν γιατί έτσι την βολεύει!
Άλλωστε, αλήθεια πόσο διαφέρει από τα μνημόνια το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη; 
Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ