Ο Μοσκοβισί επιστρέφει τις... συστάσεις στον Μητσοτάκη

Πιερ ΜοσκοβισίΦωτογραφία αρχείου | AP Photo/Virginia Mayo


Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα «μαθήματα» που θέλησε χθες να του κάνει, έδωσε σήμερα απ' το Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
«Σε αντίθεση με όσα άκουσα από ορισμένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα παρακολουθείται η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου της Επιτροπής, όπως ισχύει για όλες τις χώρες. 
«Οι αποστολές επιτήρησης δε θα έχουν ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λένε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουμε τα καλύτερα βήματα για την Ελλάδα. Το τέταρτο πρόγραμμα είναι ξεκάθαρα ένα ψέμα», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος.
Επίσης εξήρε για άλλη μια φορά τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας. 
Πέρα απ' τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, οι «συστάσεις» συνεχίστηκαν σήμερα και απ' τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε τον Πιέρ Μοσκοβισί ότι «δεν συμπεριφέρθηκε ως Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Γιούνκερ» και ότι «υιοθέτησε το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια». 
Η απάντηση του ήρθε απ' το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και συγκεκριμένα απ' τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος απευθυνόμενος στον Μ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως είναι «παράδοξο» ο εκπρόσωπος του κόμματος που «ανέβασε το έλλειμμα στο 15% να επιτίθεται». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ