Ούτε κουβέντα για τη «σκευωρία»...


Είναι άγνωστο τι προθέσεις είχε η πλειοψηφία της Βουλής όταν παρέπεμπε τον Δ. Παπαγγελόπουλο σε Προανακριτική Επιτροπή με τον ισχυρισμό της «σκευωρίας», αλλά αυτά που έχουν συζητηθεί στις εργασίες της ενισχύουν διαρκώς το σκάνδαλο και ελάχιστες είναι ακόμη και οι αναφορές στο όνομα του πρώην υπουργού.
Από την πρώτη μέρα οι εξελίξεις φέρνουν απολογούμενη την κυβέρνηση. Αρχικά με την προσχηματική εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη που επιβεβαιώθηκε μάλιστα όταν η πλειοψηφία αρνήθηκε την εξαίρεση τριών βουλευτών της με πανομοιότυπη αιτιολογία.
Στη συνέχεια ήρθαν οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε αρκετές φορές ο Κ. Φρουζής, ο οποίος σε κανένα σημείο δεν επιβεβαίωσε σενάριο «σκευωρίας», ενώ αντίθετα επιβεβαίωσε το «μυστικό δείπνο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να προωθηθεί στην ηγεσία της ΝΔ.
Ακολούθησαν οι αποκαλυπτικές καταθέσεις της γραμματέως Φρουζή για τα ραντεβού του με πολιτικούς αλλά και του πρώην διευθυντή εμπορικής πολιτικής που δείχνουν την έκταση του σκανδάλου, με καταγγελίες για απόπειρα εκφοβισμού και στοχοποίησης ώστε να μην αποκαλύψει στη δικαιοσύνη όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.
Κάτι που κάνει ξεκάθαρα η ίδια η πλειοψηφία στην Επιτροπή για όσους μάρτυρες δεν ακολουθούν το αφήγημά της. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, αποστέλλει την κατάθεση Δεσταμπασίδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ελεγχθεί για ψευδομαρτυρία αλλά και στους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες Σαμαρά -Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα υπάρχει και η αμερικανική παρέμβαση που καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού των Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων. Δεν περνά απαρατήρητο φυσικά ότι ο -υποστηρικτής της κυβέρνησης- δημοσιογράφος Γ. Τράγκας, καλεί την κυβέρνηση να «κλείσει» την υπόθεση, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και αποκαλύψεις. Αναφέρθηκε δε σε στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό από την Ελβετία, που τροφοδοτούσε τις σπουδές υιού πολιτικού, τον οποίο «φωτογραφίζει», αυτόματα.
 Δεν έχει ξεχαστεί δε η αποκάλυψη ότι οι αμερικανικές αρχές έδιναν στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού αλλά ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής αρνήθηκε να τα παραλάβει. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση, κάποια ζητήματα αρχίζουν να γίνονται αισθητά ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου.
Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ουδόλως ασχολείται η Προανακριτική Επιτροπή με το αντικείμενο για το οποίο συστάθηκε, δηλαδή την υποτιθέμενη «σκευωρία»,  που αποδομήθηκε από την πρώτη στιγμή αλλά ερευνά την ουσία του σκανδάλου Novartis. Οι δε μεθοδεύσεις που επιχειρούνται σε διάφορα επίπεδα εκθέτουν την κυβέρνηση και δοκιμάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου.
Είναι γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στριμωγμένος από την πίεση και το ρεβανσισμό της σαμαρικής πτέρυγας και ήθελε απλώς να αποφύγει το μεγάλο «κάζο», παραπέμποντας  τον Αλέξη Τσίπρα. Κατέφυγε λοιπόν στο παράδοξο να παραπέμπεται ο υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος για σκευωρία, χωρίς να φέρει ευθύνη ο πρωθυπουργός, και μάλιστα ως «ηθικός αυτουργός» χωρίς να υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί. Ενδεχομένως να επιδίωκε το «μικρότερο κακό». Αν όμως προσδοκούσε ο,τιδήποτε άλλο, τότε διαψεύστηκε εμφατικά καθώς η φθορά που προκαλεί η Προανακριτική είναι ήδη πολύ μεγάλη για την κυβέρνησή του. 
Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)