Κατάθεση Δεσταμπασίδη: Εμπλεκόμενοι με στοχοποιούν για να μη μιλήσω για το σκάνδαλο Novartis


Κόλαφος ήταν η κατάθεση του Φιλίστωρος Δεσταμπασίδη, πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο. Αφού επιβεβαίωσε τις αναφορές της Μ. Μαραγγέλη, γραμματέως του Κ. Φρουζή, για τους ελέγχους που έχουν γίνει από την Novartis σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρίας, ο κ. Δεσταμπασίδης κατήγγειλε πως έχει στοχοποιηθεί από τους Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Σαμαρά, Μανιαδάκη και Φρουζή ώστε να μην καταθέσει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει για το σκάνδαλο Novartis. 
Ο πρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της Novartis που καταθέτει στην Επιτροπή, δήλωσε πως καλά κάνει η δικαιοσύνη και ερευνά την υπόθεση, αποδεχόμενος την ύπαρξη σκανδάλου. Μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να μιλήσει και στη Δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά δε το σκάνδαλο Novartis ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώνω αυτό που είπε η κ. Μαραγγέλη για τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρίας σε βάρος μόνον του Φρουζή…Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό, τι με αφορά, καλά κάνει η δικαιοσύνη και το ερευνά».
Σε ερωτήσεις ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Δεσταμπασίδης αρχικά είπε πως δεν πρόκειται να μιλήσει για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της Επιτροπής που είναι οι ισχυρισμοί για «παρεμβάσεις» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, θέμα ωστόσο για το οποίο δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι.
Όσο όμως του γίνονταν ερωτήσεις για την ουσία του σκανδάλου, ο κ. Δεσταμπασίδης τελικά άλλαξε στάση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά και τις πρακτικές της εταιρείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs.gr, ανέφερε πως έχει δεχτεί πιέσεις και έχει στοχοποιηθεί από εμπλεκόμενους ώστε να μη μιλήσει, «να μην πει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει». Αρχικά μίλησε μόνο για τον Νίκο Μανιαδάκη, τονίζοντας πως με έχει στοχοποιήσει «για να με εκφοβήσει και να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω». «Όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis». 
Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Μανιαδάκης και Φρουζής με έχουν στοχοποιήσει, μαζί και όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στο όνομά μου. Το κάνουν για να μην καταθέσω όσα πιθανόν γνωρίζω στην ποινική δικαιοσύνη», τόνισε. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε βίντεο όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως «ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας». «Όταν θα κληθώ, αν κληθώ από την κανονική δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι ότι θα εισφέρω και θα καταθέσω με βάση τη συνείδηση και τις ηθικές αξίες  μου». «Για το σύνολο των πολιτικών προσώπων θα καταθέσω ενώπιον της Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων.  
Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης αρνήθηκε ότι είναι ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων. «Δεν ονομάζομαι ούτε Κελέση ούτε Σαράφη, το όνομά μου είναι Δεσταμπασίδης», είπε χαρακτηριστικά.
Ερώτηση Πλεύρη: Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;
Δεσταμπασίδης: Πρώτη φορά καταθέτω
Πλεύρης: Σας κάλεσαν ή σας προσέγγισαν εισαγγελείς;
Δεσταμπασίδης: Οχι
Πλεύρης: Από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται από το FBI, ποιον έχετε συναντήσει;
Δεσταμπασίδης: Δεν επιθυμώ να ν απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.
Πλεύρης: Γνωρίζετε για χρηματισμό του κ. Αβραμόπουλου;
Δεσταμπασίδης: Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο.
Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ