Τσίπρας: Φοβάστε αυτά που θα έρθουν από Σεπτέμβριο






Με φουλ επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει καρφιά και προς την Φώφη Γεννηματά.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και με στόχο το δικαίωμα στη διαδήλωση, κάτι που καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε διανοηθεί να αλλάξει από τη μεταπολίτευση και μετά.
Επισήμανε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα παρέμβασης ήδη υπάρχει και ανέφερε συγκεκριμένα νομοθετήματα για περιορισμό των διαδηλώσεων, όπως ο νόμος Δένδια του 2013.
Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες δυσκολίες για την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά τη δημάρχου Μπακογιάννη λέγοντας «Πηγαίνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο στην πόλη, με τα καμώματα του ανιψιού σας. Ο μεγάλος περίπατος έγινε ο μεγάλος περίγελος».
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το νομοθέτημα «συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος Βορίδη, με τη νεοδεξιά εμμονή Χρυσοχοΐδη» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λειτουργεί αντισυνταγματικά επειδή φοβάται τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις που μπορεί να έρθουν από τον Σεπτέμβρη.
«Χρειάζεται σχέδιο, όραμα και ηγεσία όχι αυταρχισμό, καταστολή και προπαγάνδα από τα καλοταϊσμένα σας με κρατικό χρήμα ΜΜΕ. Το γκρέμισμα είναι εύκολο, η οικοδόμηση και το χτίσιμο είναι το δύσκολο» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να συνεχίσει «Φοβάστε κύριε Μητσοτάκη, παρά τα εκατομμύρια που μοιράζεται στα ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν ως άτρωτο. Πόση αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε; Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής με δυόμισι μήνες καθυστέρηση. Τα μοιράσατε λες και ήταν λεφτά της οικογένειάς σας. Χωρίς κριτήριο παρά μόνο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης».
«Είχατε το θράσος να πείτε ότι τα μοίρασε η εταιρεία και όχι εσείς. Είναι η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική σας καμπάνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει λέγοντας «και το απόγειο της γελοιοποίησης. Η απόφαση του κ. Μαρινάκη. Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά; Τι έγινε; Σε κάθε περίπτωση δεν είστε μόνο εκτεθειμένος, είστε και καταγέλαστος. ΝΑ πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά του κ. Μαρινάκη, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Με πραγματικά κριτήρια. Υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο με διαφάνεια και λογοδοσία».
Απάντησε στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις απόψεις του Αντώνη Μανιτάκη λέγοντας ότι έχει τις απόψεις του, όμως θήτευσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ για τον Ν. Αλιβιζάτο είπε «σέβομαι τις απόψεις του, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι συνεργάζεται με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη».
Αφού στηλίτευσε τις διατάξεις που δίνουν το ελεύθερο στην αστυνομία να διαλύσει συγκεντρώσεις εάν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της, άσκησε σφοδρή κριτική και στο γεγονός ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζει οποιαδήποτε διάταξη που να περιορίζει την αστυνομία.
«Το μήνυμα είναι σαφές και εφιαλτικό. Λέει στην αστυνομία “το κράτος είστε εσείς, βαράτε ελεύθερα, μη σας νοιάζει κανείς δεν πρόκειται να σας αποδώσει ευθύνες”» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «Το μήνυμα το είχε δώσει έναν χρόνο τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά τώρα αποτυπώνονται και θεσμικά αυτά που είδαμε έναν χρόνο τώρα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η επικίνδυνη διάταξη με τον ορισμό συγκεκριμένου προσώπου που θα έχει πλήρη και προσωπική ευθύνη να αποζημιώσει τις ζημιές έχει ως στόχο να λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε και σφοδρή κριτική προς την Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής για την πρόθεση να στηρίξει το νομοσχέδιο.
«Δεν πρέπει να ξεχνούν κάποια ποια ιστορική παράδοση εκπροσωπούν. Έρχονται σε ρήξη με την παράδοση αυτή, αλλά μη στενοχωριόνται γιατί η δημοκρατική παράδοση έχει και θα έχει συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην παραφωνία κάποιων που αποφάσισαν να πάνε από την αλλαγή στη μετάλλαξη.
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί κυνικά να εκδικηθεί τον πολιτικό του αντίπαλο, την Αριστερά.
«Πολύ ταιριαστά συστήνετε και την υποτιθέμενη και ψευδεπίγραφη διεύθυνση καταπολέμησης της βίας για να πατάξετε, όπως το ομολογείτε, τη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Ποιοι είναι οι εχθροί σας; Όσο διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο ασκώντας τις δημοκρατικές τους ελευθερίες; Δεν θέλετε μόνο να σταματήσετε τις πορείες, αλλά να τους κηρύξετε και παράνομους, να τους πατάξετε» σημείωσε με νόημα.
«Νομοσχέδια σαν το σημερινό, θα βρουν τη θέση τους εκεί που τους αξίζει. Στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας» είπε καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ