Από το Καστελόριζο μέχρι τον ... Καλογρίτσα


Τo Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν πολύ διδακτικό, όχι μόνο για πολίτες αλλά ακόμη και για δημοσιογράφους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο μάθαμε για ένα βούλευμα που εμπλέκει τον πρώην προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Είναι απλώς η επιβεβαίωση για κάτι άλλο πιο ουσιώδες, το γεγονός ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με το διαβόητο ανώνυμο blog «troktiko» ενώ την ίδια εποχή πρωτοστατούσε στις αποκαλύψεις διαχειριστών ακόμη και σε κουτσομπολίστικα blogs ή του ... «Παστίτσιου». Δηλαδή, ο αξιωματικός, η αποστρατεία του οποίου είχε γίνει πολιτικό ζήτημα από τη ΝΔ, φέρεται να συνομιλούσε και να «νουθετούσε»  ένα κύκλωμα που είχε αναγάγει τη δημοσιογραφία σε μαφία εκβιασμών. 
Σε μια διαρροή της ΕΥΠ - αφού τελευταία ο πολιτικός διάλογος γίνεται με διαρροές του «κοριού» της ΕΥΠ -  αποκαλύπτεται ότι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ήταν πελάτης και μάλιστα απαιτητικός, κυκλώματος σωματεμπορίας ανηλίκων. Μιας κυβέρνησης που υπερβάλει σε θρησκοληψία και ηθικολογία αλλά δεν ενοχλείται -αποδεδειγμένα πια- από την παιδεραστία.  Στην ίδια διαρροή, φέρονται χρηματοδότες της ΝΔ να δωροδοκούν υψηλόβαθμους δικαστικούς.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη για τη δίωξη που εκκρεμεί  για απάτη σε βάρος των Παπασταύρου και Μιωνή, σε υπόθεση διακίνησης 5,3 εκατ. ευρώ μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και off shore σε διάφορα σημεία του πλανήτη, χωρίς να δικαιολογείται η πηγή. Ο Σάμπυ Μιωνής είναι ο βασικός μάρτυρας στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου και ο πρωταγωνιστής των υποκλοπών όπου συζητείται η σχέση του Παπασταύρου με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.   
Η πραγματική είδηση βρίσκεται στο πρόσφατο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο Βήμα για το «αν αξίζει να πεθάνουμε για το Καστελόριζο», που αναπαράγει ο «πολύ πατριώτης» Άδωνις Γεωργιάδης. Ανεξάρτητα από τα ατυχή επιχειρήματα για την υπόθεση του Καστελόριζου και της επιρροής του στην οριοθέτηση ΑΟΖ, είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός πως η ΝΔ που δίχαζε τη χώρα κάνοντας λόγο για «προδότες» και «εθνική μειοδοσία», τώρα επιχειρεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τη δεύτερη και πιο εντυπωσιακή κυβίστηση στην εξωτερική πολιτική, μετά την παραδοχή της σημαντικότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άραγε τι έχουν να πουν οι υπουργοί και υφυπουργοί της ΝΔ που συναγωνίστηκαν σε ανέξοδους μαξιμαλισμούς περί εθνικής ακεραιότητας στην πρόσφατη «μάχη των συνόρων»;
Μέσα σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θυμήθηκε όψιμα τον Γιάννη Καλογρίτσα και τις επιχειρηματικές του επιλογές. Η υπόθεση Καλογρίτσα, όπως και αν την αξιολογεί κάποιος, αφορά το ίδιο πρόσωπο το οποίο η ΝΔ παρουσίαζε ως «αναξιόπιστο»  με «βοσκοτόπια». Για ποιο λόγο επανέρχεται τώρα ως «αξιόπιστος» και μάλιστα με δικηγόρο τον Ανδρέα Λοβέρδο και με φωτογραφίες του να κυκλοφορούν με τον παλιό οικογενειακό του συνεταίρο και πρωτοκλασάτο υπουργό της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκο; Αν μετά τις διαρροές της ΕΥΠ και τις κασέτες του Μιωνή,  η ΝΔ επανεφηύρε τον Καλογρίτσα, μάλλον έχει ξεμείνει από κόλπα και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς. Και δυστυχώς, σε όλα τα πεδία, οικονομία, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, κράτος δικαίου και διαφθορά, οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για επικοινωνιακά παιχνίδια. 
Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ