Στο αρχείο, αδέρφια μου, στο αρχείο

EUROKINISSI



Επεσε μέχρι τώρα μέσα σε όλα. Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης, αντιπρόεδρο του κόμματος και ελεγχόμενο για το σκάνδαλο Novartis Αδωνι Γεωργιάδη. Εχει θεϊκό χάρισμα που του επιτρέπει να προβλέπει το μέλλον ειδικότερα στα θέματα που τον αφορούν προσωπικά; Μπορεί. Μόνο που δεν ξέρω ποιος Θεός τού το έδωσε. Ο Δίας (καθότι αρχαιολάτρης ο υπουργός) ή ο Ιησούς (καθότι και οπαδός του ελληνοχριστιανικού δόγματος); Μήπως έχει προσβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη και ως καλός ρεπόρτερ μαθαίνει πριν από τους κοινούς θνητούς τις αποφάσεις της; Ενδεχομένως.

Μήπως αυτός και το κόμμα του ελέγχουν τη Δικαιοσύνη και την καθοδηγούν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν; Ανίερη σκέψη. Εκάς οι βέβηλοι. Και αυτός και το κόμμα του σέβονται τη διάκριση των εξουσιών, προστατεύουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και πολεμούν με φανατισμό όσους προσπαθούν να τη χειραγωγήσουν. Είπε ότι θα ασκηθεί δίωξη στην Τουλουπάκη. Εγινε. Είπε ότι το συμβούλιο πλημμελειοδικών θα απορρίψει την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς. Εγινε. Μάλιστα το ήξερε και το ανακοίνωσε πριν συνέλθει το συμβούλιο. Εχει προβλέψει ότι η Τουλουπάκη θα πάει φυλακή. Πρέπει να περιμένουμε λίγο, γιατί θα προηγηθούν ορισμένες διαδικασίες.

Εχει πει ότι ο Παπαγγελόπουλος θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Λέτε να γνωρίζει από τώρα πώς θα κινηθεί το δικαστικό συμβούλιο που τελικώς θα αποφασίσει, αφού περάσουν κάποιοι μήνες; Θα δούμε. Εχει πει ότι ο Παπαγγελόπουλος πρέπει να δικαστεί και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Απαιτείται διεύρυνση του κατηγορητηρίου, αφού οι βουλευτές της συμπολίτευσης (Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) που ήταν μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής δεν φρόντισαν να προσθέσουν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Σιγά τα ωά. Τόσοι… νομομαθείς υπάρχουν στην κυβέρνηση και στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τόσοι πρόθυμοι εισαγγελείς στη Δικαιοσύνη. Συνεργαζόμενοι κάτι θα σκαρφιστούν προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Εχει πει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, παρά μόνο σκευωρία και όλα όσα αποκαλύπτονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα έγγραφα του FBI και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του αμερικανικού δημοσίου με τη Novartis, εντάσσονται στο σχέδιο συνωμοσίας των πολιτικών αντιπάλων της παράταξής του. Ο προϊστάμενός του –εννοώ τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά– στηρίζει με πάθος αυτήν την… αντικειμενική προσέγγιση. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν τους χαλάει χατίρι. Χορεύει στον σκοπό που του βαράει η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος. Περιμένω με αγωνία τις εκτιμήσεις του για μερικά ακόμη εκκρεμή θέματα.

Για παράδειγμα: Ποιος ή ποια θα αντικαταστήσει την κ. Τουλουπάκη; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ενημερωθεί; Τι θα γίνει με την υπόθεση Novartis; Θα συνεχίσουν οι νέοι εισαγγελείς να ψάχνουν ή θα πέσει μαύρο σκοτάδι όπως συνέβη σε ανάλογης έκτασης σκάνδαλα στο παρελθόν; Και το κυριότερο. Ποια θα είναι η κατάληξη των υποθέσεων που παραμένουν ανοιχτές; Αναφέρομαι στον φάκελο του Αδ. Γεωργιάδη και στον φάκελο του Δ. Αβραμόπουλου. Θα ασκηθούν διώξεις ή θα πάνε στο αρχείο; Για το τελευταίο δεν θα χρειαστώ τη θεία φώτιση του υπουργού, θα αποτολμήσω εγώ μια πρόβλεψη: Στο αρχείο αδέρφια μου, στο αρχείο. Στοιχηματίζω στα σίγουρα. Αλλωστε πρόκειται για ευκολάκι. Την εξέλιξη προεξόφλησε και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όσο ο χαρτοκλέφτης σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού.


Ανάγωγα 

Δηλαδή ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης κρίθηκαν επιτυχημένοι και γι’ αυτό παρέμειναν στις θέσεις τους; Και όλα όσα τους έσουρναν συνάδελφοί τους υπουργοί, τα συμπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με τις διαρροές από το Μαξίμου- ήταν ασήμαντες λεπτομέρειες; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τον ανασχηματισμό ή κάποιοι άλλοι εντός και εκτός πολιτικής;

Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)