Στην φάση 3 περνάει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό

EUROKINISSI

efsyn.gr

Στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού περνάει η Johnson & Johnson με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι ξεκινούν δοκιμές σε περίπου 60.000 εθελοντές σε 215 τοποθεσίες στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν τυχαία να λάβουν μία δόση εμβολίου ή κάποιου placebo, κάτι που θα συγκεκριμενοποιήσει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά τις Covid-19.

Η Johnson & Johnson είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες (μαζί με τις Moderna, Pfizer, AstraZeneca) τις οποίες έχει «επιλέξει» η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να συμμετέχουν στις προσπάθειες άμεσης ανάπτυξης του εμβολίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί διακαώς το εμβόλιο να είναι έτοιμο πριν από τις αμερικανικές εκλογές με στόχο να το χρησιμοποιήσει για να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι «τέσσερα εμβόλια βρίσκονται στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών μόλις οκτώ μήνες μετά την καταγραφή του SARS-CoV-2. Πρόκειται για σημαντικό κατόρθωμα της επιστημονικής κοινότητας που κατέστη δυνατό μετά από δεκαετίες προόδου στην τεχνολογία των εμβολίων και συντονισμένη, στρατηγική προσέγγιση από την κυβέρνηση, την βιομηχανία και τους πανεπιστημιακούς».

Η μητρική εταιρεία της J&J, Janssen, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνολογίες που χρησιμοποίησε για να αναπτύξει το πειραματικό εμβόλιο κατά του Εμπόλα.

Οι μέχρι στιγμής δοκιμές έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να έχει πολλά υποσχόμενη αντίδραση σε πρωτεύοντα θηλαστικά και χάμστερ.

Σύμφωνα με τον Πολ Στόφελς, τον επικεφαλής επιστήμονα της Johnson & Johnson, τα πρώτα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι η αντίδραση σε ανθρώπους μοιάζει με εκείνη των ζωών, για να προσθέσει ότι τα μέχρι στιγμής συμπτώματα είναι ήπια, όπως πυρετός ο οποίος υποχωρεί εντός 48 ωρών.

Κάπου εκεί, όμως, φαίνεται να… έκοψε τη φόρα του Ντόναλντ Τραμπ εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν από έξι εβδομάδες έως δύο μήνες για να ολοκληρωθούν οι δοκιμές στους 60.000 συμμετέχοντες.

Πηγή https://www.efsyn.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ