Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα μεγαλύτερο λάθος


 





ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ας δούμε λοιπόν τι μάθαμε από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αυτή την εβδομάδα . Γιατί τα όσα μάθαμε είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για την ζωή μας, για την δημοκρατία, για το πώς λειτουργούν οι διωκτικές αρχές  , για το πώς ορίζουν τον εθνικισμό οι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου, αλλά  και για το πώς ένα λάθος δεν μπορεί να καλυφτεί από ένα μεγαλύτερο.

Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς  με την εξαφάνιση του εκτός από ανέκδοτο έγινε και ο άνθρωπος που  ξεφτίλισε την ελληνική αστυνομία η οποία με απόλυτη έπαρση όλες τις  προηγούμενες ημέρες έλεγε ότι «ποτέ , ποτέ , ποτέ» δεν μπορούν  θα διαφύγουν οι καταδικασθέντες της ναζιστικής οργάνωσης από τα δίχτυα της αστυνομίας αφού υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο σε εφαρμογή.

Υπηρεσιακή παράγοντες μιλούσαν μάλιστα για διακριτική παρακολούθηση των κατηγορουμένων προκειμένου να μην αποδράσουν.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής όχι μόνο εξαφανίστηκε αλλά έφυγε και σε χρόνο που οι διωκτικές αρχές νόμιζαν ότι τον είχαν…

Φυσικά για την απόδραση του έφταιγε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Το δεύτερο σημαντικό θέμα που μάθαμε είναι ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται παρακολουθήσεις!!!

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Η δήλωση δεν αντέχει σε κανέναν σχολιασμό αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδιο το υπουργείο προστασίας του Πολίτη  έδινε στους αρμόδιους συντάκτες ότι οι υπόδικοι βρίσκονται υπό στενή παρακολουθήσει . Ακόμα εύλογα αναρωτιούνται  πολλοί  αν αυτή η ευαισθησία στους θεσμούς αφορά και τον 14χρονο που έμεινε τέσσερες μέρες στην ΓΑΔΑ η  όσους συλλαμβάνονται για  ακτιβισμό ή συμμετοχή σε άλλου είδους ενέργειες.

Και κάπου εδώ φαίνεται ότι ο υπουργός έχασε την ψυχραιμία του. Γιατί δεν δικαιολογείται αλλιώς ότι μιλώντας στην Βουλή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας την πάγια ελληνική θέση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

«Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό για τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παπά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης θεωρώντας ότι ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την θέση που κατέθεσαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση με την Τουρκία.

Και πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο υπουργός  δεν γνώριζε την πάγια εθνική θέση γι αυτό το θέμα  . Διαχρονικά ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτή την απόψη  και κανένας δεν την έχει αμφισβητήσει.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι  προφανώς ήθελε να ταυτιστεί – για ευνόητους λόγους- με την θέση που εξέφρασε πριν από μερικές μέρες ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού  Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είπε ότι η «κόκκινη γραμμή για Ελλάδα είναι τα έξι μίλια» μόνο που το είπε λίγο άγαρμπα. Άλλοι πάλι λένε ότι η αλαζονεία που διακρίνει πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες κυριάρχησε και σε αυτή την περίπτωση .

Τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη διόρθωσε πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Παναγιώτης Πικραμένος λέγοντας ότι «Δεν διανοούμαι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνει χρήσιμο».

Όχι τίποτε άλλο ,αλλά λίγο με τον Χρήστος Παππά , λίγο με τα 12 μίλια θαμπώνει η εικόνα, του πιο επιτυχημένου υπουργού σύμφωνα με παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου… Εκτός και αν υπάρξει και πάλι καμία μεγάλη επιτυχία όπως η σύλληψη του 14χρουνου ώστε τα πράγματα να έρθουν στην θέση τους…

Πηγή http://www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ