Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από δημοτική παράταξη έγινε... εταιρεία, που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης

 

Την μετάλλαξη δημοτικής παράταξης που στήριξε η Νέα Δημοκρατία σε εταιρεία, που μέσα σε επτά μέρες πήρε χρηματοδότηση για υλοποίηση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης, αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με το Documento πρόκειται για τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», η οποία κατέβηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», μεταλλάχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με το όνομα ΑΜΚΕ HOPELAND και ανέλαβε επτά ημέρες μετά την υλοποίηση του έργου ESTIA ΙΙ από το υπουργείο Μετανάστευσης με χρηματοδότηση περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης, από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ φαίνεται ότι στις 3 Αυγούστου του 2020, εταίροι της ΑΜΚΕ HOPELAND είναι ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης – το στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος- με ποσοστό 97% και ο Γεώργιος Πουλαδάκης με ποσοστό 3%. 

Ένα μήνα μετά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης μεταβιβάζει αιτία δωρεάς τα εταιρικά του μερίδια στους Γεώργιο Πουλαδάκη και Αικατερίνη Ρούκα, και ειδικότερα στον Γεώργιο Πουλαδάκη το 87% και στην Αικατερίνη Ρούκα το 10%, με συνέπεια το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να φύγει από την εταιρεία.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης

Σύμφωνα με το βιογραφικό που ο ίδιος έχει αναρτήσει πρόκειται για στέλεχος της ΝΔ με στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως ο ίδιος αναφέρει το 2014: «Είναι σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και συνεργάτης της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή https://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ