«Το εξπρές του μεσονυκτίου» στην πανδημία

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


 Αντα Ψαρρά

Οι φυλακές στενάζουν μέσα στην πλήρη απομόνωση και την πλήρη σιωπή των «ευαίσθητων» φορέων της ενημέρωσης, αλλά δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Μοναδικές εξαιρέσεις, αντί της ήπιας αποσυμφόρησης, οι εκδικητικές μεταγωγές όσων διαμαρτύρονται αλλά και όσων ενδεχομένως τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν στο μέλλον. Ενα αλαλούμ με πήγαιν’ έλα κρατουμένων για να φανεί η προσπάθεια «αποσυμφόρησης» α λα Νικολάου-Χρυσοχοΐδη.

Στο μεταξύ, σε πολλές φυλακές οι κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα. Μοναδική αγωνία για το υπουργείο πώς θα περιορίσει με το νέο Νομοσχέδιο για τον «σωφρονισμό» το δικαίωμα στις άδειες, πώς θα αυξήσει τις ποινές, πώς θα στερήσει τη δυνατότητα μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές (με βασικό στόχο τον Δημήτρη Κουφοντίνα) πώς θα ξεχάσει για πάντα τον διεθνή θεσμό της κοινωφελούς εργασίας αντί της φυλάκισης. Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, κι όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες χώρες που εφαρμόζουν μέτρα αποσυμφόρησης για να αποσυμπιέσουν τη μετάδοση.

Πάνω από κάθε τι άλλο, πάνω από τη ζωή και την υγεία των κρατουμένων οι επικεφαλής του υπουργείου αγωνιούν μήπως κάποιο από τα ΜΜΕ Πέτσα τούς κατηγορήσει για επαναφορά του Νόμου Παρασκευόπουλου! Βαριά άρρωστοι, ανάπηροι, κρατούμενοι με μικρές ποινές που σύντομα θα αποφυλακίζονταν, υπεράριθμοι που αποτελούν εστίες μόλυνσης και όλοι οι πληθυσμοί των φυλακών στο σύνολό τους αφήνονται στην τύχη που επιφυλάσσει γι’ αυτούς το υπουργείο και η πανδημία.

Η «Εφ.Συν.» -και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και τώρα- ανέδειξε την απόλυτη αδιαφορία του υπουργείου, αλλά και τις σκανδαλώδεις αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για... απεντομώσεις και αγορές αντισηπτικών και μασκών από «φιλικές» εταιρείες, που ποτέ δεν έφτασαν στις φυλακές πέρα από μία ανεπαρκή ποσότητα χλωρίνης. Αγνωστο παραμένει αν η Γενική Αρχή Διαφάνειας βρήκε χρόνο να ελέγξει αν, πού και πώς διατέθηκαν τα προϊόντα προφύλαξης.

Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)