Αφού πρώτα τις συνέλαβε, τώρα ζητά «συγγνώμη»

EUROKINISSI


 efsyn.gr

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή.»

Το παραπάνω είπε σήμερα, μιλώντας στο Real fm, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στο Σύνταγμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη συμβολική διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση των φεμινιστικών συλλογικοτήτων είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας πουν το λόγο που μας προσάγουν, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση. Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά», είχε καταγγείλει χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν». η Κατερίνα Γιαννιούλα, μία από τις προσαχθείσες μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα. 

Κατόπιν εορτής, λοιπόν, ο υπουργός παραδέχθηκε, ως όφειλε, το λάθος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πάντως επιδεικνύουν... ιδιαίτερο ζήλο τους τελευταίους μήνες να διαλύσουν κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Καμπαγιάννης: Ούτε σαν ανέκδοτο δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη

Την ενέργεια του υπουργού σχολίασε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Έρχεται ο Χρυσοχοϊδης και λέει "ένα λάθος κάναμε μαντάμ». προσθέτοντας τα εξής:  

«Το τραγικό είναι ότι νομίζει πώς ξεμπέρδεψε. Το κωμικό είναι ότι αναγκάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν είχαν ανακοινώσει ούτε καν ως είδηση (!) τη σύλληψη των φεμινιστριών (σιγά την είδηση, τίποτα αξύριστες αριστερές θα ήταν!), να δημοσιοποιήσουν τώρα τη συγγνώμη του Υπουργού! Πόσο ακόμα να εκτεθεί η ναυαρχίδα Καθημερινή;
»Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Χρυσοχοϊδης έχει μετατρέψει τον τίτλο του Υπουργείου του, την "Προστασία του Πολίτη", σε ανέκδοτο. Αλλά τη συγγνώμη του ούτε σαν ανέκδοτο δεν τη δεχόμαστε.»

Πηγή https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ