“Όργανο της MI6 ο Ερντογάν”! Η στενή σχέση του με τον αρχηγό της


 Ο Λόρδος Πάλμερστον έλεγε:”Τα κράτη δεν έχουν αιώνιους φίλους ούτε εχθρούς, έχουν αμετάβλητα συμφέροντα”. Σοφή κουβέντα με διαχρονική αξία.

Αυτή την τακτική ακολουθεί και ο σουλτάνος μαζί με τους αφανείς υποστηρικτές του. Ξεκίνησε από τα χαμηλά έφθασε στην κορυφή με δόλωμα τη θρησκεία και τον εθνικισμό.  Θέλησε να προβάλει την Τουρκία ως μεγάλη δύναμη και τον εαυτό του ως παγκόσμιο ηγέτη. Συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες στο πρόσωπο του. Έγινε ανεξέλεγκτος  στο εσωτερικό της χώρας και ενεπλάκη στη Μέση Ανατολή ως πρωταγωνιστής, δημιουργός παιχνιδιού. 

Το καθεστώς Ερντογάν μαζί με τον εταίρο του Μπαχτσελί οδήγησαν την Τουρκία στο σημείο μηδέν. Η οικονομία καταρρέει, η ανεργία στα ύψη, οι πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ο κορονοϊός θερίζει.

Μοναδική διέξοδος μέχρι τώρα ήταν η αναζήτηση πολεμικών μετώπων . Οι Κούρδοι στο εσωτερικό , οι Έλληνες και οι Αρμένιοι εχθροί στο εξωτερικό. Ο λαός μπολιάζεται τα τελευταία 100 χρόνια με την εχθρότητα εναντίον αυτών των τριών εθνοτήτων.  Έλληνες, Κούρδοι, Αρμένιοι είναι οι μόνιμοι διαχρονικοί εχθροί όπου και αν βρίσκονται εντός ή εκτός της Τουρκίας.

Χωρίς καμία σκέψη και ανερυθρίαστα η Άγκυρα επιτίθεται στην Αρμενία για το Καραμπάχ αγνοώντας τη δική της κατοχή στην Κύπρο.

Καμιά επιτυχία, καμιά ελπίδα, διαλυμένοι πολίτες, ανυπόληπτη διπλωματία, αποτυχημένες στρατιωτικές αποστολές εδώ κι εκεί. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα για ποιους εργάζεται ο Ερντογάν; Οι ενέργειες του βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας ωφελούν, όμως κάποιους άλλους. Ποιους όμως;

Την απάντηση μας την δίνει ο καθηγητής Kerım Has, ο οποίος επικαλούμενος ρωσικές πηγές και συγκεκριμένα μια ανάλυση του υφηγητή Vladimir Kudryavtsev  με τίτλο “Η Βρετανία επαναλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι” , επισημαίνει την στενή σχέση του Ερντογάν με τον αρχηγός της ΜΙ6  , Ρίτσαρντ Μουρ. Ο ερευνητής  υποστηρίζει ότι πίσω από την επιθετικότητα του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική κρύβονται τα συμφέροντα της Αγγλίας.  

Ο κ. Χας τονίζει με έμφαση ότι “το Λονδίνο χρησιμοποιεί σαν κριάρι που οδηγεί το κοπάδι,   την Τουρκία για τις επιδιώξεις του.” 

Η Αγγλία εφαρμόζει πάντα το δόγμα της Βικτωρίας, το γνωστό “διαίρει και βασίλευε”.  Έχουμε βιώσει την προδοσία στον Βενιζέλο, την αρπαγή των κοιτασμάτων της Κύπρου που επιχείρησαν με το σχέδιο Ανάν, με το οποίο ζητούσαν μερίδιο ως ενοικιαστές της Βάσης, για την οποία δεν πληρώνουν δεκάρα μετά την εισβολή. ..

Πρόσφατα  (18 Νοεμβρίου ) διενεργήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις με τουρκικά F-16  και Eurofighter της RAF στην 3ηΑεροπορική Βάση της Τουρκίας στο Ικόνιο. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν τα βρετανικά αεροσκάφη πήγαν στο Ικόνιο από το Ηνωμένο Βασίλειο ή από την Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο…

Όλοι όσοι χειρίζονται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Κύπρο ας έχουν υπόψη τους αυτή την παράμετρο και να πράξουν ανάλογα…

Στο  εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne  που εκδίδεται στην Γαλλία , πολλά σωματεία και σύνδεσμοί Γάλλων, Ελλήνων, Αρμενίων , Κούρδων αλλά και Τούρκων , δημοσιεύουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τον Ερντογάν ως αυτουργό  όλων των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.  Πίσω από τις επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη βρίσκεται ο σουλτάνος.  Υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις μίσους του Ερντογάν εναντίον της Δύσης.

Η Ευρώπη προφανώς ξύπνησε. Παραβλέποντας τα διμερή συμφέροντα αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την επιβολή κυρώσεων έναντι της Τουρκίας που εξελίχθηκε σε ταραξία της Μέσης Ανατολής που εισβάλει όπου υπάρχει διένεξη στον κόσμο.

Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, τόσο από τη Δύση όσο και από τον αραβικό κόσμο που συσπειρώθηκε εναντίον του και συμμάχησε με το Ισραήλ, ο σουλτάνος επιχειρεί την μεγάλη κυβίστηση.

Προαναγγέλλει μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, στους τομείς δικαιοσύνης, οικονομίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς, όμως, θα το πετύχει όταν όλα αυτά είναι το κόκκινο πανί για τον κυβερνητικό εταίρο Μπαχτσελί;  Ο αρχηγός των γκρίζων λύκων έβαλε ήδη στο παιχνίδι της πολιτικής την Μαφία. Ο γνωστός αρχιμαφιόζος Αλαεττίν Τσακιτζί έστειλε απειλητική επιστολή στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κιλιτσντάρογλου  δήλωσε απερίφραστα ότι ο τρίτος πυλώνας της συγκυβέρνησης Ερντογάν-Μπαχτσελί είναι η τουρκική Μαφία.

Ο Μπαχτσελί ενοχλήθηκε για αυτή την απάντηση και δήλωσε ότι ο Τσακιτζί είναι ένας πατριώτης και συναγωνιστής του.  Ο σουλτάνος σιωπά και κάποιος αρμόδιος του κόμματος του δήλωσε δειλά δειλά ότι η Εισαγγελία ξεκίνησε τις σχετικές έρευνες…

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται λέει ο σοφός λαός. Έτσι και ο Ερντογάν, τώρα, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε εκλιπαρεί τη Δύση και θεωρεί την Τουρκία αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, στην οποία έσπειρε το θάνατο με τα “παλληκάρια” του.  Ξέχασε τις ύβρεις στον Μακρόν και θέλει να διαπραγματευτεί ξανά με την Ε. Ε.

Ο Σαίξπηρ τον 16ο αιώνα είπε: “Ο Τούρκος είναι ένα πλάσμα που σπέρνει τη φρίκη στον κόσμο”. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ευκολόπιστοι που θα συμπονέσουν τα κροκοδείλια δάκρυα του σουλτάνου, που κινδυνεύει  να χάσει  το θρόνο του .  Θα τον πετάξουν  σαν τρίχα από το ζυμάρι όλοι όσοι τον χρησιμοποίησαν….. Έτσι συμβαίνει πάντα

Πηγή https://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ